Search
Close this search box.

MAJA MILINKOVIĆ U MANIRU FADA SNIMILA PJESMU I VIDEO SPOT SVOM VOLJENOM GRADU: “Sarajevo u duši mi spavaš”!

Maja Milinković, sarajevska kantautorica, sa trenutnom adresom u Portugalu spajanjem fada i sevdaha, snimila je novu pjesmu popraćenu video spotom posvećenu gradu Sarajevu, pod nazivom “Sarajevo u duši mi spavaš”.

Maju Milinković ne treba posebno predstavljati, ona je na muzičkoj sceni od davne  2003. godine. Njeno umjetničko odrastanje se klesalo od samih početaka njene muzičke karijere, gdje se žanrovski sama istraživala. Kroz sve to vrijeme postajala je prepoznatljivo lice sa svojim posebnim kantautorskim radom, gdje je osvajala srca svojih fanova. Dolaskom u Portugal pronašla je poveznicu dvaju sestrinskih muzičkih izražaja, sevdaha i fada, te je njen umjetnički put trasiran na stalnom istraživanju i spajanju ta dva srodna muzička žanra. Iz te ljubavi rođena je nova pjesma posvećena šeheru koji je dovoljno širok za sve putnike namjernike, ali i one koji se iznova vraćaju svom praiskonskom porijeklu, Bosni.   Podsjetimo se, sredinom prošle godine, Maja je objavila svoj posljednji album “Kaftan D'Alma”.

Maja Milinković

Nova pjesma je jednostavno duša izlivena u muziku i riječi, izjava ljubavi mom gradu u kojem sam rođena i odrasla. Čežnja  za domom živi u svima nama. Čežnja za tim sigurnim mjestom gdje možemo postojati takvi kakvi jesmo i ne biti preispitivani.”  Govoreći o svojoj novoj pjesmi Maja nastavlja: “Nadam se da će  pjesma pronaći put do srca onih koji gaje iste osjećaje prema Sarajevu, a  da će one koji ga ne poznaju nagnati da ga upoznaju. Jer ko ga upozna taj ga i zavoli” – kaže Maja.

Za DertMusic Maja Milinković je dala poseban osvrt na njenu novu pjesmu.

U maniru fada pjevaš svom voljenom gradu, pa citiraš staru sintagmu, “Ko se jednom napije vode sa Baščaršije iznova će se vraćati u svoje voljeno Sarajevo”. Koje te emocije prate dok pjevaš ovu pjesmu danas i razmišljaš o svom gradu?

Teško je opisati emocije, samo mogu reći da su jako snažne i prelijevaju se u svim mogućim nijansama, emocija koja preovladava je jubav!

Njaja Milinković

Ovo je fakticki prva fado oda Sarajevu, Sarajevo krase njegove razlicitosti i to su njegove prednosti. Ti ustvari ovom pjesmom poručujes da jačanje mostova povezuje obale, ali i ljude.

Ja već odavno spajam Portugal i Bosnu, dvije kulture i sretna sam što se to prepoznaje. Pjesma Sarajevu je čista izjava ljubavi mom voljenom gradu i na moj način, na način Fadolinke. Zaključila je Maja Milinković.

Autor muzike i teksta je Maja Milinković, a na snimku i aranžmanu učestvuju Džanin Zeković i Adis Hatunić (akustične gitare), Amar Češljar na perkusijama, Carlos Menezes na kontrabasu i Amila Yavuz Čengić kao prateći vokal. Snimano u studiju “Amadeus” – Marin Meštrović, Sarajevo, miks i master:  Estudio “Pé de vento” – Fernando Nunes / Naná, Portugal, a video je radio: Džejlan Zeković.

Ovaj Majin video i spot je urađen u izdanju Croatia Recordsa, poslušajte i uživajte u ovom neobičnoj odi multikuturalnom Sarajevu.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti