Search
Close this search box.

MAJA MILINKOVIĆ NASTUPA NA SPLITSKOM FESTIVALU

Sarajevska kantautorica Maja Milinković ove godine će se po prvi put predstaviti na 63. Splitskom festivalu, 2. Jula na Prokurativama.

Ostvaren još jedan djevojački san…

Stručni žiri festivala je izmedju 166 kompozitora koji su aplicirali izabrao Majinu autorsku pjesmu “Kad dunja zamiriše” koju će Maja premijerno izvesti na finalnoj noći festivala gdje će svoje kompozicije predstaviti još 21 izvodjač.

Splitski festival jedan je od najpoznatijih muzičkih festivala na ovim prostorima i jedan od značajnijih simbola grada pod Marjanom, koji je kroz svoju istoriju ostavio ozbiljan trag u hrvatskoj muzičkoj industriji. Umjetnički direktor ovogodišnjeg Splitskog festivala Stevo Vučković Stivi predstavio je koncept i najavio sadržajan program za različite muzičke ukuse. Iako se istovremeno rade svi programi, posebna se pažnja posvetila završnoj takmičarskoj večeri. Ninoslava Zorica, muzička urednica Radio Splita, muzičari Dado Topić, Miron Hauser i Remo Cartagine te producent Damir Dado Marušić, na čelu sa umjetničkim direktorom Festivala odabrali su 22 nove numere koje će se premijerno izvesti na Prokurativama.

Njima će se pridružiti i dvije pobjedničke pjesme iz večeri mladih izvođača prema izboru publike i stručnog žirija.

Maja je na svojim socijalnim mrežama naglasila da joj se ovim ostvario djevojački san. Umjetnica navodi i da se raduje što  će nastupati u rodnom gradu svog oca, bake i pradjedova – Splitu.

Takodjer najavljuje i skori izlazak novog singla i video spota, u izdanju Croatia Records-a koji su i najava za novi album koji izlazi početkom mjeseca maja.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti