Search
Close this search box.

MAJA MILINKOVIĆ „DUNJE SU ZAMIRISALE U SPLITU”

Maja Milinković vratila Sarajevo na Splitski festival osvojenom nagradom stručnog žirija “Kad dunja zamiriše” osvojila je treću nagradu stručnog žirija.

Maja Milinković je u nedelju nastupila na 63° Splitskom festivalu koji se tradicionalno održava na Prokrativama. Predstavila se sa kantautorskom pjesmom “Kad dunja zamiriše” za koju aranžman potpisuju Adis Hatunić i Dženan Zeković i odnijela treću nagradu stručnog žirija. U subotu je takodjer na Prokurativama Maja promovirala svoj novi album “Fadolinka 2.0. u izdanju Croati/a Records/a.


Autorica muzike i teksta je sama Maja koja je nakon nastupa podjelila svoje emocije,  kazavši: “Nastup na Splitskom festivalu bio je moj djevojački san, jako sam sretna što mi se ostvario a nagrada je samo šlag na tortu. Dunje su zamirisale u Splitu J” rekla je Maja.
63. Splitski Festival – Maja Milinković

Splitski je festival jedan od najpoznatijih muzičkih festivala na ovim prostorima i jedan od značajnijih simbola grada pod Marjanom, koji je kroz svoju istoriju ostavio ozbiljan trag u muzčkoj industriji. Izmjenjivala su se kroz godine različita domaća i strana imena, organizatori i lokaliteti, ali dobre su pjesme uvijek pronašle put do svojih slušatelja. Strastvena je Dalmacija više puta pokazala svoje neiscrpno izvorište kreativnosti, a upravo je Mediteran kreativna inspiracija različitim umjetnicima. Kazali su iz splitskog festivala.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti