Search
Close this search box.

MAJA MILINKOVIĆ DOLAZI U SARAJEVU, U BKC – U PREDSTAVIT ĆE SVOJ NOVI ALBUM “Kaftan D'Alma”!

Maja Milinković dolazi u Sarajevo, u sklopu festivala “Baščaršijske noći”, u velikoj dvorani JU BKC Sarajevo 24.jula svi ljubitelji jedinstvenog spoja portugalskog fada i našeg sevdaha imat će priliku uživati u koncertu.

Bosanskohercegovačka kantautorica koja izvodi fado i sevdah vlasnica je karizmatičanog i prepoznatljivog mezzosporana i važi za jednog od najboljih vokala u BIH, o čemu svjedoče  mnogobrojna priznanja za interpretaciju i laskavi naziv  “bosanska Amalia Rodrigues”,  veze melodije fada i sevdaha, stiže do najtananijih emocija i dotiče srca publike širom svijeta. Njene boje su dvije bogate tradicije, sevdah i fado koje već dugo godina veze u originalno ruho zvano Fadolinka!

Na  koncertu će pored kompozicija sa ranijih albuma, a nakon predstavljanja publici u Portugalu, Hrvatskoj i Srbiji, predstaviti i svoj peti studijski album pod nazivom “Kaftan D'Alma” (“Kaftan duše”) koji je izašao i uzdanju Croatia Records/a. Publika će također imati priliku da čuje i najnoviji singl “Sarajevo u duši mi spavaš”

Maju će na sceni pratiti: Džanin Zeković i Adis Hatunić – klasičnie gitare, Osman Abdelmukaram – bass gitara, Gordan Kranjčić – perkusije.

Kaftan simbolično predstavlja odjeću duše izvezenu najfinijim svilenim nitima  koja na neki način i odražava samu prirodu duše.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti