Search
Close this search box.

MAESTRO DUHOVNE MUZIKE MAHER ZAIN U SARAJEVU!

Maher Zain, svjetski poznati pisac, producent, autor i kantautor najpoznatijih duhovnih pjesama i ilahija na svijetu, dolazi u Sarajevo kako bi trećeg dana Bajrama u olimpijskoj Zetri održao svoj dugo najavljivani koncert.

Najavna kampanja koncerta maestra duhovne muzike Mahera Zaina se uveliko zahuktava. Motiv ovakve jedne manifestacije, koja će se desiti već 12. aprila je zapravo ukrašavanje bajramske praznične atmosfere u kojoj bi trebali uživati Bosanci i Hercegovci.

Da je sam projekat ozbiljan dokazuje i činjenica da se sve odvija u velikoj dvorani Zetre, koja može primiti 11 000 gledalaca i to iz sjedećih pozicija, što je, kako iz organizacije koncerta navode, poseban izazov.

Glavni akter ovog koncerta je Maher Zain, svjetski poznata zvijezda koja iza sebe ima impresivnu karijeru, Šveđanin, libanonskog porijekla. Mladi, ali svjetski poznat pisac, producent, autor i kantautor najpoznatijih duhovnih pjesama i ilahija na svijetu, osvajač je, ne samo srca vjernika, već i onih, koji prepoznaju veličinu i uticaj ovih muzičkih djela. Nekada davno, radio je za najjače producentske kuće svijeta i Amerike, kakva je Red One za koje su radili i Michael Jackson, Lady Gaga i mnogi drugi ništa manje poznati umjetnici. New York Times ga 2017. naziva najvećom pop zvijezdom islamskog svijeta. Ipak ovaj mladi umjetnik svoje djelovanje u zreloj fazi u cijelosti podređuje žanru duhovne muzike, inspirisan kako svojim emigiranjem, te kasnijim dešavanjima u svijetu, koja su najviše pogodile bliskoistočne islamske zemlje.

Plakat Maher Zain u Sarajevu u Zetri

Objavio je tri albuma za Awakening Records: Thank You Allah (2009), Forgive Me (2012) i One (2016). Sa više od 26 miliona fanova širom svijeta, Maher je najpopularniji muslimanski umjetjik na Facebooku i najpregkedaniji na YouTube sa više od 5.8 milijardi pregleda svojih muzičkih videa.

Sony Music Indonesia Dobitnik je prestižnih nagrada od kojih izdvajamo “Multi Platinum winning singer and songwriter.” Osoba je višestruko poznata svjetskim medijima uz apsolutnu dominaciju višemilionskih pregleda na digitalnim i društvenim mrežama. Njegova djela poput „Rahmatun ‘LIL Alamen, YaNabi, Salam Alejka, Insha Allah i mnoge druge bi se mogle nazvati i himnama svjetske duhovne muzičke scene.  Inače, svoju popularnost Maher Zain ne vidi isključivo svojim vlasništvom, već se etablira i humanitarnim djelovanjem, te u okviru projekata UNHCR-a, pomaže ugrožene zemlje, poput Somalije, Sirije, Rohinje i ostalih zaraćenih regija. I ovoj sferi svoje karijere osvaja nagradu, kakva je „Nansen refugee award“. Svojim humanitarnim djelovanjem Maher Zain ne izostavlja ni Bosnu i Hercegovinu, te 2011 snima pjesmu posvećenu majkama i žrtvama Srebrenice. Inspirani Maherovom biografijom organizatori ovog koncerta odriču se dijela prihoda na ime sufinansiranja aktivnosti humanitarnog udruženja Pomozi.ba.

Iz organizacije, na čijem čelu je nama poznati Zejd Šoto obećavaju prelijep muzički ugođaj, jer će koncert obilovati najpopularnijim svjetskim numerama, provedenim kroz vrhunsku akustičnu i video tehnologiju, koja zadovoljava i najstrožije kriterije muzičkih industrija kakva je i  Maherova, „Awakeinig music“ produkcija. „Zaslužuju Bosanci i Hercegovci ovakav muzičko-kulturološki spektakl“, ističe Šoto, tvrdeći da je Maher Zain autor, čije izvedbe dotiču sve ciljane grupe od 7 do 77, što potvrđuje i svakodnevna komunikacija sa kupcima ovih ulaznica.

Pored Mahera Zaina učešće na koncertu uzet će i Mesut Kurtish, te lokalni nama poznati izvođači ovog muzičkog žnara, kakkvi su Ahmed i Aziz Alili, latif Močević, te Zejd Šoto. Organizator nas sve poziva da posvjedočimo rezultatima njihove organizacijske požrtvovanosti i priuštimo sebi uživanje u okviru ove treće Bajramske noći.

Datum koncerta je 12.04.2024., Velika dvorana Zetre sa početkom u 20:00. Ostaje nam da provjerimo ove navode i obećanja i da budemo jedni od 11 000 mogućih posjetilaca ovoj manifestaciji. Nabavku ulaznica Organizator je omogućio preko on line sistema „kupi.kartu.na“, te njihovih prodajnih mjesta, a sve dodatne informacije možemo dobiti i putem web stranice www.maherzain.ba.

Podijelite:

Podijelite