Search
Close this search box.

KREATIVNA MUZIČKA INDUSTRIJA “BEYOND EUROPE 2022” U SARAJEVU KAO SREDSTVO ZA SARADNJU BALKANA!

Europe Jazz Network (EJN) i Jazz Fest Sarajevo ovog juna organiziraju veliki događaj u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Konferencija BEYOND EUROPE 2022 biće mjesto susreta profesionalaca iz sektora džeza i kreativne muzike, uključujući članove Europe Jazz Networka, kao i promotere, umjetnike, agente i menadžere iz regiona Balkana i šire.

Održavajući se na više mjesta uključujući i Narodno pozorište Sarajevo, događaj će se sastojati od panela i uvodnih govora, filmskih projekcija, showcase festivala s nekim velikim nacionalnim i regionalnim muzičkim nastupima, neformalnih trenutaka umrežavanja između učesnika i kulturnih posjeta koji osvjetljavaju ovaj prekrasni grad i svoju fascinantnu i bogatu istoriju.

Dok se region Balkana nalazi u samom srcu Evrope, mnoge zemlje su trenutno van granica Evropske unije. BEYOND EUROPE 2022 ima za cilj jačanje saradnje i razmjene između kreativnih muzičkih profesionalaca u regionu Balkana i sa ostatkom Evrope i razmišljanje o tome kako kreativna muzika može biti sredstvo za međunarodnu saradnju zasnovanu na zajedničkim vrijednostima mira, solidarnosti, inkluzije, različitosti i zajednica. Očekujemo da će susret u Sarajevu, zajedno sa teškim vremenima koje trenutno proživljavamo, biti povod da nam se postavi pitanje: kako kreativna muzika može biti pravi katalizator zajedničkih vrijednosti izvan svake zemlje i šta bi moglo biti ljekovito? Koja je to moć muzike u područjima sukoba i napetosti?

Događaj je sufinansiran od strane programa Kreativna Evropa Evropske unije, koji podržava EJN kroz svoju mrežu. Detaljan program i sistem javne registracije (za učesnike koji nisu članovi EJN) uskoro će biti objavljeni.

Podijelite:

Podijelite