Search
Close this search box.

KONCERT ZA PAMĆENJE NA SALATI

Zabranjeno pušenje, sinoć je održalo dugoočekivani, slavljenički koncert na Šalati. U trosatnom koncertu, proslavljajući 40 godina na stejdžu svojim fanovima su pružili puna tri sata užitka!

Pjesmom “Neću da budem Švabo u dotiranom filmu” otvorili su koncert, nakon koje je Sejo zagrebačkoj publici otkrio: “Koliko je Sarajevo mama, Zagreb je (Zabranjenom pušenju) tata! Ako se ikada desi da se na ovaj grad puca, neću pobjeći iz njega. Ovo je moj grad!” što je kod publike dočekano s oduševljenjem!

Nastavili su jako, kroz “Anarhija all over Baščaršija” i “Otpor stoko”, do “Čovjeka starog kova”, a omiljeni hit i fraza “Pos'o, kuća, birtija” orila se Šalatom, baš kao i “Pišonja i Žuga u paklu droge” te “Karabaja”.

U jednom trenutku počela je padati kiša, ali dobro raspoloženoj publici to nije smetalo nego su uglas s bendom nastavili pjevati omiljene pjesme. Publika je slavljeniku Seji otpjevala rođendansku pjesmu, a koncert se nastavio pjesmama “Djevojčice kojima miriše koža” i “Guzonjin sin”. Otprilike u to vrijeme kiša je prestala i atmosfera se usijala i takva ostala do kraja koncerta!

Pjesme “Hadžija il’ bos”, “Jugo 45”, “Zenica Blues”, “Fikreta”, “Lijepa Alma” i “Počasna Salva” dovele su koncert kraju. Bez teatralnog odlaska i dolaska, bend je u bis uplovio pjesmom “Fildžan viška”, a pjesmom “Ibro Dirka” završili su ovaj slavljenički koncert koji će svi još dugo pamtiti!

Svaki član benda dao je svoj doprinos sinoćnjoj atmosferi, Anđela Zebec koja je pjevala “Amazing Grace” i “Bacila je sve niz rijeku”, Tomislav Goluban koji je svojim umijećem na usnoj harmonici pjesme dizao na nove razine, svjetski “dvoboji” Tonija Lovića i Dejana Oreškovića Kloa, pozitivna, pozadinska energija Traka ili pak ona iz prvih redova, od strane Roberta Boldižara, ali i debitanski nastup Sejinog sina, mladog, perspektivnog klavijaturiste, Vite Sučića, koji je kako Sejo kaže, njegova verzija 2.0, ona poboljšana!

I naravno, Sejo, koji je puna tri sata izvodio ono što najbolje zna, ostavljao srce na pozornici. Uprkos kiši, sinoćnji pobjednici večeri ipak su bili Zabranjeno pušenje i vjerna publika koja je cijeli koncert u glas pjevala i pratila bend. Niti jedna osoba nije otišla prije kraja, a provjereno znamo, kako su neki čak i propustili svoj let kako bi bili dio ovog koncerta za pamćenje.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti