Search
Close this search box.

“KLUBOSLAVIJA“ KLUPSKA ELEKTRONSKA MUZIKA U KINU BOSNA

„Kluboslavija“ je naziv programa klupske elektronske muzike koji će se održati u okviru Baščaršijskih noći. U sklopu ovog novog programa stupit će poznati beogradski muzičar i DJ, Marko Milošević, poznatiji kao MKDSL (Moja Mama Kaže Da Sam Lijep).

Kluboslavija je projekat DJ-a Marka Miloševića aka MKDSL iza sebe ima 25 godina iskustva u muzičkoj produkciji i koji to znanje koristi za klupsku revitalizaciju pjesama sa ex-Yu prostora. Inteligentna muzika za ples je samodefinicija stilskog pravca koji se vrti na gramofonima (i ostalim instrumentima) ovog majstora elektronske muzike. MKDSL je sam po sebi pun prepoznatljivog humora i pozitivne energije, a eklektičnim pristupom muzici vešto kombinuje zvuk tehno, etno, disko i pank muzike u jedinstven moderan klupski ugođaj.

Kako kaže, muzičko vrijeme i žanr nisu važni, tako da se u setovima nalaze pop, funk, new wave, disco, electro, rock i šlager biseri, a tu se povremeno provuku i blaga narodna, etno, folk i dens muzika. Nešto će vas iznenaditi, nešto nasmijati, nešto možda i rastužiti, svakako nećete ostati ravnodušni na ritmove Kluboslavije.

Zbog ograničenog kapaciteta prostora besplatne ulaznice za program se mogu preuzeti na portirnici sarajevskog BKC-a od 10 do16 sati, ili u kinu Bosna prije početka programa.

Program „Kluboslavija“ če se održati i petak, 21. jula, u kinu Bosna sa početkom od 21h.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti