Search
Close this search box.

JUFKAMENTAL / OBJAVIO DRUGI ALBUM „Neretvana“

Dugoočekivani album mostarskog benda Jufkamental konačno je ugledao svjetlo dana, skoro dvije godine nakon istoimenog prvijenca.

Drugi album, pod nazivom “Neretvana” sastoji se od devet pjesama, od kojih dvije imaju i video spot. Naziv albuma inspiriran je anegdotom sa jednog nastupa, gdje je posmatrač došao do spoznaje da bend koji ga podsjeća na Nirvanu, dolazi iz Mostara.

Jufkamental – Cover albuma “Neretvana”

Video spot pjesme “Van Sebe” govori o izvrnutoj ideji da čovjek može zaboraviti na sve probleme današnjice kada se izloži društvu i svemu onome što ono donosi. Gitare, bass i vokal su snimali sami, dok je u DK studiju uz pomoć Gorana Rebca i Marina Bošnjaka snimljen bubanj. Za mix i mastering je zaslužan bubnjar benda Rijad Šuta.

Ovaj alternativni sastav postoji od 2017. godine, te su svoj materijal predstavljali na raznim festivalima kao što su Gljevstok, SARS Music Festival, Elza Fest, Live Stage Festival, Srebrenica Wave. Iako ih je pandemija COVID-19 znatno zakočila sa nastupima i promocijom prvog albuma, ove godine najavljuju turneju kroz gradove Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a 25. februara nastupiti će u rodnom gradu Mostaru.

Album “Neretvana” dostupan je na YouTube-u, i svim streaming platformama.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti