Search
Close this search box.

IZLOŽBA “SINERGIJA SARAJEVA” U OKVIRU 6. ART FESTIVALA GRAD

U okviru 6. Internacionalnog ART festivala GRAD, koji se ove godine realizira pod motom URBAN SAMO/DO/PRINOS, za građanke i građane pripremljeni su brojni sadržaji, kao i otvorenja izložbi.

Naime, u Galeriji OC Skenderija, 09. septembra, 2022. godine, sa početkom od 11:00h, otvorit će se izložba SINERGIJA SARAJEVA. Višegodišnji projekt SINERGIJA SARAJEVA predstavlja video prezentaciju zasnovanu na istraživanju bosanskohercegovačkog i evropskog identiteta u očima i riječima građanki i građana Sarajeva, u periodu od 2012. do 2014. godine, a kroz objektiv slovenačkog fotografa Bojana Brecelja.  

ART festivala GRAD

Program Art festivala GRAD obuhvata i izložbe iz kolekcije Muzeja mira i slobode IPC. Naime, riječ je o grupnoj izložbi fotografija italijanskih autora, pod nazivom “Karavan mira SARAJEVO 1991”, kao i izložbi “SARAJEVO 1993” umjetničkog fotografa Maria Bocce (Mario Bocca).

Posjetitelji će biti u prilici i da pogledaju već postavljene izložbe, kao što su Internacionalna izložba plakata “FAKE NEWS”, ali i izložba “GRAD”, autora Amera Hadžića i Denisa Haračića. Svaki dan, u Privrednom gradu OC Skenderija, od 11:00h do 17:00h, posjetitelji mogu dobiti i vlastite portrete u ateljeu URBAN SAMO/DO/PRINOS, kao i obići atelje umjetnika Amre Kozić (slikarka), Ilonke Jasak (slikarka), Vanje Solakovića (skulptor), Eve Andree (slikarka), grupe ARKA.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti