Search
Close this search box.

GRUPA ZERDELIJA O LJEPOTAMA MOSTARA U NOVOM SPOTU

Muzički sastav Zerdelija, koju čine mladi mostarski muzičari Tijana Bašić, Marija Raspudić i Tarik Guzin, objavila je spot za novu pjesmu „Moj dragane, moja vero mala“.

Spot je sniman na lokaciji Kujundžiluk u srcu Staroga grada u Mostaru, sa pogledom na staru gradsku jezgru i Stari most, u prisustvu mnoštva posjetitelja i prolaznika iz cijeloga svijeta.

Na grupi svojstven, aranžerski neobičan i autohtoni način, obradili su tradicionalnu pjesmu „Moj dragane, moja vero mala“ – uz ritam tarabuke i dvoglasje, a izvedba prilikom snimanja spota izmamila je osmijehe i pažnju oduševljenih putnika.

Grupi Zerdelija bila je namjera prolaznicima predstaviti kulturno blago naših naroda, našega grada i zemlje, u čemu vjeruju da su uspjeli: „Pjesmom smo započeli naše putovanje u srcu Staroga grada u Mostaru, ali ono nije tu završilo. Naša će pjesma nastaviti svoj put u srcima i osmjesima svih putnika; slučajnih i namjernih, koji će je u svoje zemlje u dalekom svijetu ponijeti.“ – poručili su članovi grupe.

Aranžman potpisuje grupa Zerdelija, dok je zvuk sniman u MASS Studios u Mostaru, a video produkciju je radio Gordan Stojkić.

Grupa svira tradicionalnu muziku balkanskog i šireg slavenskog govornog područja. Uz obrade tradicionalnih pjesama svih naroda koji žive na ovom kulturno bogatom području, nastoje na originalan način prenijeti bezvremensku ljepotu muzike Balkana. Pjesme koje sviraju, odražavaju duh vremena i običaje iz prošlosti, u novom, modernom ruhu.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti