Search
Close this search box.

EMI TRNKA PREDSTAVILA NOVI SINGL

Emi Trnka predstavlja svoj novi singl pod nazivom „Make me change my mind“. Ovo je njen sedmi po redu singl, a za svoje stvaranje kaže da joj je najzanimljivije pratiti svoju inspiraciju i tako stvarati novu muziku.

Emi Trnka je mlada studentica Muzičke akademije u Sarajevu, koja trenutno zimski semestar pohađa na Prince Claus Conservatoire u Nizozemskoj. Njen muzički put kreće već sa 5 godina kada je uz pjesmu „Disney world“, osvojila treću nagradu na Malom šlageru sezone 2007. godine.

Odrastajući svakodnevno uz muziku i rad svog oca, Trnka Muhameda – Muki poznati bh. muzičar, Emi je veoma uspješno završila osnovnu i srednju muzičku školu, a sada je studentica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, smjer solo klavir.

Njen fokus trenutno je na klasičnoj muzici i akademskom školovanju kroz sviranje klavira kao i komponovanje klasične muzike

Emi Trnka

Pored klasične muzike Emi se bavi komponovanjem i produkcijom pop muzike. Pjesme piše u Indie pop žanru i to uglavnom na engleskom jeziku.  Tekst, muziku i produkciju svojih pjesama radi sama, a do sada je objavila 7 singlova i snimila 7 video spotova.

Uspješnu saradnju ostvarila je i sa kanadskom izdavačkom kućom Funktasy sa kojima je za vrijeme pandemije snimila pjesmu Freedom.

Emi je nedavno snimila svoj novi singl pod nazivom „Make me change my mind“.

Emi blisko sarađuje sa svojim ocem koji je na svim njenim projektima radio Mix i Master pjesama i sa kojim najčešće nastupa live. Emi i Muki snimili su zajednički video za pjesmu ROB.

Emi sa Svojim ocem

Svirali su skupa nekoliko puta na Takt festivalu,  Javorwood festivalu, te održali svoj koncert u Domu mladih Skenderija.

I ovom prilikom muziku, tekst i produkciju radila je Emi, a podrška su joj bili njen otac Muki, koji je radio Mix &Master, dok je video snimao i montirao njen prijatelj Elvir Muhić.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti