Search
Close this search box.

EDO / JEDNA JE PJESMA CIJELOG ŽIVOTA!

Jedna je pjesma cijelog života”, album velikog  kompozitora, tekstopisca i producenta Ede Mulahalilovića, dostupan je na svim digitalnim muzičkim servisima. Album je izdat davne 1991. godine, međutim zbog početka ratnih dešavanja u našoj zemlji, ostao je bez veće medijske promocije. Pjesme za područje Bosne i Hercegovine ali i regije,  izlaze u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a.

Sarajevo, 1991. godine, Edo Mulahalilović objavljuje svoj prvi kantautorski album  „Jedna je pjesma cijelog života”, na kom se nalazilo 10 pjesama. Pored Ede i njegovog brata Adija koji su radili muziku, tekst i aranžman, zanimljivo je spomenuti da je i Dino Dervišhalidović na ovom albumu bio jedan od Edinih saradnika, pa i sam potpisuje  muziku i tekst na nekoliko pjesama.  Ratna dešavanja uticala su na slabu medijsku promociju ovog albuma. Međutim, iako bez velike medijske promocije pjesme su našle put do gotovo svih generacija, a i danas rado se pjevaju. Deset pjesma za područje Bosne i Hercegovine i regije,  izlaze u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a i dostupne su na svim digitalnim muzičkim servisima. 

Edo Mulahalilović

Edo Mulahalilović, rođen je u Sarajevu 23. marta 1964. godine. Gitara je njegova prva ljubav, a zajedno sa svojim profesorima, nizao je brojne nagrade na takmičenjima. Prvi solistički koncert na klasičnoj gitari  imao je 1977. godine u gradu Hvaru. Nešto kasnije,  Edo će zavoljeti i električnu gitaru. Sa prijateljem Pjerom Žalicom, osnovao je grupu Baobab, a nakon toga uz Harija Varešanovića osniva i grupu Hari Mata Hari. Zajedničko stvaranje sa bratom Adijem počinje 1991. godine.

Cover albuma „Jedna je pjesma cijelog života”

Priča je to upravo o albumu koji smo objavili na digitalnim muzičkim servisima „Jedna je pjesam cijelog života”. Poseban album i posebna emocija. Zajednička saradnja sa bratom, nastavlja se i u kasnijem radu, pa tako nastaju kompozicije “Ti si ruža” i „Ostani kraj mene” koje su Bosnu i Hercegovinu predstavljale na Euroviziji. Kao kompozitor do 2006. godine radio je u Finskoj. Ovozemaljsku pjesmu napustio je 2010. godine, u Beogradu. Djela koja je ostavio iza sebe, od neizmjerne su važnosti za bosanskohercegovačku muzičku scenu, na kojoj će vjerujemo ostati zauvijek upamćen.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti