Search
Close this search box.

DVOJAC KOJI SPAJA KONTINENTE SA NOVIM SINGLOM: “Ocean on Fire”

Venecuelansko-bosanski indie dvojac Imagenes Mentales & Call Me Shadow predstavlja novi ljetni singl “Ocean on Fire” koji je objavljen 25. augusta.

Dvojac čine Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić, a nastupaju pod imenima Imágenes Mentales i Call Me Shadow., Ovaj singl, pod nazivom “Ocean on Fire” dolazi nakon njihovog zajedničkog albuma, “Breathe In.Breathe Out”, a uz singl je dostupan i lyric video.

Četiri singla sa albuma “Blurrin’ the Lines”, “Careless Night”, “One More Minute” i “Shadows in the Water”, predstavljena su na radiju, televiziji i webu u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji, Njemačkoj, Kostariki, Venecueli, Čileu, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

“Ocean on Fire” je sanjiva ljetna pjesma sa bogatim aranžmanom koji podsjeća na aranžmane filmske muzike, a kojim se evocira čežnja za dalekim horizontima. Kao i kod svih prethodnih singlova, pjesmu su zajedno napisali Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić, a Carlos je zaslužan i za produkciju i miks. Mastering je uradio dvostruki dobitnik Latin Grammyja, kolumbijski mastering inženjer Camilo Silva (Camilo Silva F Mastering).

Carlos Plaza (Imágenes Mentales) je venecuelanski muzičar, kompozitor i producent koji trenutno živi u Kostariki. Do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov posljednji samostalni album “Presagios” je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na Bandcampu 2021. godine. Ovo je prvi put da Imágenes Mentales objavljuje album na engleskom jeziku, zahvaljujući čemu svoju muziku ovoga puta donosi široj publici.

Senka Hodžić (Call Me Shadow) je bosanskohercegovačka kantautorica, a njen prvi samostalni singl “Time” objavljen je 2021. godine pod okriljem Muzičke produkcije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

U ovoj jedinstvenoj venecuelansko-bosanskoj muzičkoj saradnji spojeni su uticaji rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie zvuka, koji u konačnici daju poseban, svjež i moćan zvuk. Premošćujući okean i sedam vremenskih zona, uspjeli su stvoriti jedinstvenu ličnu, ali i geografsku muzičku vezu između Kostarike i Bosne i Hercegovine, te su tako dokazali da hiljade kilometara razdvojenosti ne igraju ulogu u stvaranju umjetnosti. Njihov projekat je muzički spoj Venecuele i Bosne i Hercegovine, kakav se nikada prije nije dogodio.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti