Search
Close this search box.

DAVID GILMOUR NAJAVLJUJE NOVI ALBUM

Nakon devet godina potpuno novi album Davida Gilmoura, ‘Luck and Strange’, sniman je pet mjeseci u Brajtonu i Londonu i prvi je Gilmourov album novog materijala u posljednjih devet godina.

Ploču su producirali David i Charlie Andrew, najpoznatiji po svom radu sa ALT-J i Marikom Hackman, a tekstove je uglavnom napisala Polly Samson, Gilmourov koautor u posljednjih trideset godina.

Cover albuma – LUCK and STRANGE

Album sadrži osam novih pjesama među kojima je i  prelijepa obrada pjesme ‘Between Two Points’ braće Montgolfier, na kojoj je Romany Gilmour, koji izvodi prateće vokale na albumu, na vokalu i harfi.

Muzičari koji su radili na albumu su Guy Pratt i Tom Herbert na basu, Adam Betts, Steve Gadd i Steve DiStanislao na bubnjevima, Rob Gentry i Roger Eno na klavijaturama, a gudačke i horske aranžmane potpisuje Will Gardner. U naslovnoj numeri se takođe pojavljuje pokojni klavijaturist Pink Floyda, Richard Wright, snimljen 2007. tokom ‘Barn Jam’ u Davidovoj kući.

Naslovna slika albuma, koju je fotografirao i dizajnirao renomirani umjetnik Anton Corbijn, inspirisana je stihovima koje je napisao Charlie Gilmour za posljednju pjesmu albuma ‘Scattered’.

 Album će biti objavljen 6.septembra, a povodom promocije istog Gilmour najavljuje 21 Tour Dates u The Royal Albert Hall u Londonu, Circo Massimo u Italiji, The Hollywood Bowl u Kaliforniji te  Madison Square Garden u New Yorku.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti