Search
Close this search box.

ČINČILA I VIZELJ U MISIJI RAZBIJANJA PREDRASUDA

Sarajevski alternativni bend Činčila i beogradski alternativni bend Vizelj nastupaju u kultnom AG Clubu u Sarajevu.

Vizelj po prvi put dolazi u Sarajevo da predstavi svoj autorski rad i jedinstvenu energiju, tako da je ovo savršena prilika da sarajevska publika uživa u nečemu novom. Bend Činčila je poznat po svome radu koji predstavlja spoj vizualne umjetnosti, performansa i unikatnog zvuka. Za one koji još nisu imali priliku da dožive konecert benda Činčila, koji je veoma energičan i interesantnan, preporučujemo da ovaj put prisustvuju, njihovom kako vole da kažu, „Činčila Ritualu”.

„Ovaj koncert je posvećen novoj generaciji koja kreira alternativnu muziku na Balkanu. Cilj nam je spajanje i razbijanje barijera.

Smatramo da je veoma važno da surađujemo sa kvalitetnim mladim autorima iz susjednih država, da što više radimo zajedničke koncerte, da oni dolaze kod nas u Sarajevo i da mi idemo kod njih.  Na taj način će naši mladi muzičari ostvarivati veoma važnu podršku u vidu mogućnosti da svoj rad predstave i izvan svoje države.

Izuzetno je važno intenzivno raditi na spajanju i širenju alternativne kulture na Balkanu”, rekao nam je frontmen benda „Činčila”, Vanja Solaković.

Ovaj događaj je još jedna aktivnost nove booking agencije „Madom”, kojoj je cilj da promoviše i razvija alternativnu kulturu u gradu Sarajevu, a iza sebe već ima uspješnu premijeru u junu.

Oktobar mjesec je u njihovom znaku, obzirom da pored ove, za taj mjesec, imaju još dva najavljena događaja.

Koncert će se održati u subotu 21.10.2023. sa početkom u 21:00 sati.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti