Search
Close this search box.

BOŠKO JOVIĆ I “NAPIŠI JEDNU LJUBAVNU” U BKC-u!

Nakon rasprodanog koncerta na „Jazz Festu“ Sarajevo, gitarist, umjetnik i pedagog Boško Jović ponovno će sarajevskoj publici pružiti vrhunski muzički ugođaj, ovoga puta u ambijentu Bosanskog kulturnog centra. Koncert pod nazivom „Boško Jović i gosti“ organiziraju Muzičko udruženje „Simfo“ i Udruga „Libertas“.

Gosti koncerta u BKC-u će biti dugogodišnji saradnici Boška Jovića: Amira Medunjanin, Mustafa Šantić i Dino Šaran, a na bini će mu se pridružiti i basista Marijo Rašić, violinist Vanja Radoja i harmonikaš Antonio Vrbički.

Govoreći o svom albumu “Napiši jednu ljubavnu”, a prije nastupajućeg koncerta, Boško Jović za DertMusic kaže: “Izuzetna mi je čast nastupiti u BKC Sarajevo sa svojim prijateljima: Antoniom Vrbičkim, Mariom Rašićem i Vanjom Radojom. Na koncertu ćemo odsvirati neke od numera sa moja tri samostalna CD – a, ali i neke numere sa albuma “Napiši jednu ljubavnu” koji sam snimio u saradnji sa basistom Mariom Rašićem, a izašao je u izdanju izdavačke kuće Croatia Records iz Zagreba. Gosti vokali na koncertu su moji dugogodišnji saradnici Amira Medunjanin, Mustafa Šantić i Dino Šaran.

Neke od najljepših ljubavnih pjesama Kemala Montena, Indexa Arsena Dedića, Zdravka Čolića i Gorana Bareta dobile su sasvim novi zvuk na ovom albumu. Naziv je dobio po pjesmi legendarnog Kemala Montena koja je ujedno i prvi singl sa albuma. Gosti na ovom izdanju su vokali: Amel Ćurić, Dino Šaran, Amira Medunjanin, Marko Kutlić, Maya Sar i Matija Cvek. Bošku i Mariu na nekim pjesmama pridružili su se i sjajni muzičari instrumentalisti: Matija Dedić, Dalibor Dado Marinković, Damir Šomen, Duško Šegvić, Zvonimir Bajević i Matija Antolić. Producent albuma je Alan Omerović, a izdavač Croatia Records.”

Raznovrstan solistički repertoar sa ukupno tri izdana albuma okrunjen je nedavno objavljenim albumom „Napiši jednu ljubavnu“, snimljenim u saradnji s basistom Marijom Rašićem.

Spomenuti album izdala je izdavačka kuća „Croatia Records“ iz Zagreba. Dva dana nakon Sarajevskog nastupa, koncertna promocija albuma „Napiši jednu ljubavnu“ bit će održana i u dvorani „Lisinski“ u Zagrebu.

Karte se mogu nabaviti na portalu kopikartu.ba, kao i na biletarnici BKC i SC Skenderija. Rezervacija ulaznica putem telefona 063-505-000.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti