Search
Close this search box.

ART FESTIVAL “Grad” REALIZIRAN PRVI DAN HYDE PARK-a

U okviru 6. Internacionalnog art festivala “Grad”, 13. septembra u OC Skenderija, realiziran je prvi dan programa “Hyde Park”, u sklopu kojeg je govorio bubnjar, pisac ali i rukovodilac poslovne aktivnosti Doma mladih, u periodu osadmesetih godina prošlog vijeka, Ljubo Pavlović.

U program “Hyde Park”, koji koordinira Lejla Alimanović, učestvuju gosti različitih profesija i generacija, a koji su vlastitim samo/do/prinosom grad učinili i čine urbanijim i humanijim mjestom za život. Drugog dana “Hyde Park-a”, govorit će aktivistica, feministica, umjetnica i doktorantica, Smilja Janković.

Festival “Grad”, koji se ove godine održava pod motom “Urban samo/do/prinos”, poziva sve zainteresirane građane Sarajeva, svih uzrasta i profesija, da se, u programu osmišljenom po uzoru na poznati londonski Hyde Park, slobodno i javno izraze o vlastitom urbanom samo/do/prinosu, da prenesu iskustva i probleme sa kojim se susreću pri naporima da grad učine kvalitetnijim za život, te da iznesu vlastite vizije mogućnosti budućnosti.

Program Hyde Park će se realizirati 14. i 15. septembra, sa početkom od 18.00 sati, na lokaciji OC Skenderija.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti