Search
Close this search box.

ARMEN ŠKOBALJ PROMOVIRAO NOVI ALBUM „1000 Roses“

U Kulturno-sportskom centru u Kaknju, 26.10.2022. godine je odžana promocija instrumentalno piano albuma profesora i kompozitora Armena Škobalja pod nazivom „1000 Roses“ koji predstavlja lijepu, dopadljivu muziku iz žanra crossover. Ovo je isključivo instrumentalni album gdje je klavir, kao instrument glavni protagonista i u centru je pažnje.

Album broji 8 numera snimljenih i mixanih u vlastitom studiju. Prva numera koja je nastala je bila kompozicija 1000 Roses za koju je snimljen i video spot. Rad na albumu je trajao dvije godine a izdat je online od strane izdavačke kuce NOTA BENE RECORDS Zagreb, putem najvećih muzičkih platformi kao sto su Deezer, Spotifay, iTunes i druge.

Armen Škobalj promocija albuma „1000 Roses“ / Foto By Amer Sikira

Bogata muzička autorska karijera

Armen Škobalj je rođen 1980. u Zenici. Osnovnu školu pohađao je u BiH i Njemačkoj. Srednju muzičku školu završio je u Zenici a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu 2006.godine u klasi prof.dr. Senada Kazića.

Pored pedagoškog rada u  muzičkim školama bavi se i pisanjem aranžmana za vokalne i instrumentalne sastave svih muzičkih žanrova. Kompozicijom se počinje vrlo rano baviti. Komponuje najviše za klavir. On slijedi postulate klasičnog komponovanja sa elementima romantizma, jazza i drugih modernih pravaca. Učestvuje na internacionalnim takimičenjima kompozitora širom Europe. Kao kompozitor uvršten je u knjigu „Historija muzike Bosne i Hercegovine“ (2011.god.) autora prof. dr. Ivana Čavlovića. Izdaje svoja djela za europsko tržište te je njemačka izdavačka kuća  Kistner & Siegel publikovala 10 kompozicija. Predstavljen je u Frankfurtu na najvećem muzičkom sajmu kao prvi i jedini kompozitor iz BiH koji je publikovao svoja djela za EU tržište.

Armen Škobalj – Cover album-1000 Roses

„1000 Roses“ na svjetskim muzičkim platformama

Album predstavlja jedinstveno umjetničko djelo koje se već našlo na preko 150 online svjetskih muzičkih platformi. Promociji su prisustvovali umjetnici s kojima Armen Škobalj godinama sarađuje umjetnikmsa ovim kakanjsim umjetnikom. Album „1000 Roses“ predstavlja jedinstveno umjetničko djelo koje se već našlo na preko 150 online svjetskih muzičkih platformi.

Armen Škobalj promocija albuma „1000 Roses“ / Foto By Amer Sikira

“Ovo je prvo javno predstavljanje albuma, a na promociji smo odsvirali nekoliko numera. Sretan sam što svoju muziku mogu predstaviti široj javnosti jer sam na albumu radio nešto vise od dvije godine. Odavno želim da napravim ovako nešto i da se sa svojim kolegama mogu predstaviti široj javnosti kroz koncertne aktivnosti.“ izjavio je za DertMusic Armen Škobalj.

Već dugi niz godina radi kao aranžer i orkestrator Kamerno simfonijskog orkestra iz Zenice. Za ovaj orkestar uz umjetničko vodstvo dirigentice Tanise Mustafić piše aranžmane za internacionalnu manifestaciju „Zeničko proljeće“ u Zenici (2007-2013) te za tradicionalni Novogodišnji koncert Kamerno simfonijskog orkestra u Zenici i mnoge druge nastupe ovog orkestra. Aranžmane piše i za mješoviti orkestar Osnovne muzičke škole u Zenici od 2008. godine sve do danas) koji uspješno nastupa na svim značajnim manifestacijama. Uz klasične aranžmane, piše i moderne, crossover aranžmane u koje uključuje i band koji svira sa orkestrom što je dokaz da prati i svjetske trendove moderne orkestracije i instrumentacije. Orkestarske aranžmane piše i za Prvaka opere u Sarajevu Ivicu Šarića te za Anu Babić, Halida Bešlića i  mnoge druge estradne zvijezde. Usko sarađuje sa BiH pijanistom Bartolomejom Stankovićem i mnogim privatnim ustanovama koje se bave muzikom i kultrom.

Foto By Amer Sikira

U promotivne svrhe autor je načinio i USB izdanje obzirom da CD kao mediji nije više popularan i novi uredjaji kao što su lap top, auto kasetofon  i drugi nemaju mogucnost emitovanja CD diskova. Kompozicije nose dopadljive nazive na engleskom jeziku.

Album „1000 Roses“ je dio svjetskog trzišta, svijet je velik i muzika se sluša u svim zemljama svijeta. Promotori albuma „1000 Roses“ Armena Škobalja su bili istaknuti BiH umjetnici: Haris Abdagić, Mirza Mušija i Bartolomej Stanković.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti