Search
Close this search box.

ANGELIQUE KIDJO: SJEVERNOAMERIČKA PREMIJERA AFRIČKE SIMFONIJE

Peterostruka dobitnica Grammyja Angelique Kidjo 12. juna će u Kennedy Centeru izvesti sjevernoameričku premijeru debiju Afričke simfonije. U izvedbi će nastupiti Nacionalni simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Stevena Reinekea.

Kidjo sarađuje sa hvaljenim aranžerom Derrickom Hodgeom (Robert Glasper, Common, Jill Scott) kako bi predstavio jedinstvenu simfonijsku predstavu koja odaje počast bogatoj tapiseriji afričke muzičke baštine.
African Symphony predstavlja zbirku bezvremenskih pjesama koje ne samo da su odjeknule diljem afričkog kontinenta, već su ostavile i neizbrisiv trag na globalnoj pozornici. Od kultnih zvukova legendi kao što su Miriam Makeba, Fela Kuti i Youssou N'Dour do savremene briljantnosti umjetnika poput Reme i Burna Boya, ovaj simfonijski projekat slavi duboki utjecaj afričke muzike na svijet.

Angelique Kidjo – African Symphony

Angelique Kidjo, koju definušu kao svjetionik afričke muzičke izvrsnosti, vodi izvanredan program koji uključuje njene vlastite utjecajne pjesme koje su inspirirale sadašnju generaciju afričkih muzičara. Afrička simfonija je mjesto gdje se prošlost, sadašnjost i budućnost afričke muzike stapaju u simfonijsko iskustvo koje oduzima dah. Nakon Kennedy Centera, održat će se dodatni nastupi u Lyonu u Francuskoj 19. juna, Saratoga Springsu u New Yorku 2. avhust (s Philadelphia Orchestra) i Parizu u Francuskoj 15. februara.

Ponovno proživite nevjerojatan nastup u Royal Albert Hallu u cijelosti ekskluzivno uz On Air. Pogledajte isječak Angéliqueine izvedbe pjesme “Manodzi” sa Stonebwoyem. Suradnja je nedavno proglašena “Snimkom godine” i “Međunarodnom suradnjom godine” na dodjeli muzičkih nagrada Ghana 2024.

Kidjo poziva da krenite na putovanje kroz 4 decenija muzike sa On Airom kako biste proslavili Angéliqueinu nevjerojatnu 40-godišnju karijeru u sklopu EFG London Jazz Festivala. U pratnji Chinekea! Orkestar i pod ravnanjem Chrisa Camerona, nastup je dostupan po prvi put za obožavatelje koji nisu mogli prisustvovati ili ponovno proživjeti noć za pamćenje.

Dostupan u 4K UHD s tehnologijama Dolby Vision i Dolby Atmos. Emisija je dostupna za stream na zahtjev sa neograničenim brojem ponavljanja tokom 2 godine putem web stranice On Air, mobilnih i TV aplikacija.

Gledajte “Manodzi” uživo sa Stonebwoyem

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti