Search
Close this search box.

ALBUM POSVETA LEGENDARNOM LEONARDU COHENU IZLAZI U OKTOBRU!

Blue Notes Records za oktobar najavljuje izdavanje izvanrednog novog albuma ‘Here It Is: A Tribute To Leonard Cohen’ koji je producirao Larry Klein. Izdanje predstavlja fenomenalan muzički opus koji je iza sebe ostavio poznati kantautor Leonard Cohen, a publika će imati priliku da čuje obrade muzičkih zvijezda kao što su: Norah Jones, Peter Gabriel, Gregory Porter, Sarah McLachlan, Luciana Souza, James Taylor , Iggy Pop, Mavis Staples, David Gray i Nathaniel Rateliff. Prvi singl pod nazivom “Coming Back To You” u izvedbi Jamesa Taylora dostupan je na svim streaming servisima, a očekuje se da će cijeli album biti objavljen 14. oktobra.

Larry Klein je izjavio: „Leonard Koen i ja smo prijatelji od 1982. godine, a poslednjih petnaest godina njegovog života bili smo veoma bliski. Bio je najmudriji i najduhovitiji prijatelj kojeg sam imao, neko u čijem društvu sam neizmjerno uživao. Nakon što je preminuo, često sam obrađivao njegove pjesme sa drugim umjetnicima s kojima sam radio. Prvi razlog je kvalitet samih numera – rekao bih da je Leonard najbolji tekstopisac pop muzike svih vremena, a drugi je moja želja da ga nekako zadržim uz sebe“.

Photo: Sony Music Publishing – Leonard Koen

James Tejlor pak kaže da je bez razmišljanja pristao da učestvuje u ovakvom projektu, te da mu je Koen bio velika inspiracija za kreativnost, dodavši sljedeće: „Čim sam počeo da tražim sopstvene muzičke preferencije, pjesme Leonarda Koena bile su među mojim omiljenim i duboko su uticale na moj razvoj u oblasti pisanja. Za ovaj projekat privukla me pjesma koja mi je bila nova, ali mi se svidjela. Larry je odlučio zadržati originalnu intonaciju, koja je na nižoj granici mog raspona, ali mi je ta odluka pomogla da izađem iz svoje zone udobnosti i pronađem svoj vlastiti pristup komadu. Kao i većina Leonardovih tekstova, ova pjesma duboko rezonira s njegovim bijesom i beznadežnim prihvatanjem sumornih pejzaža ljubavi i privrženosti”, rekao je Taylor.

Album sadrži dvanaest kompozicija, uključujući pjesme sa njegovog omiljenog debitantskog izdanja iz 1967. “Songs Of Leonard Cohen” i njegovog poslednjeg albuma “You Want It Darker” koji je objavljen 2016. godine samo nekoliko dana pre smrti ovog velikog muzičara. Izdanje “Here It Is: A Tribute To Leonard Cohen” biće dostupno, osim u digitalnom, u tri fizička formata – kao ekskluzivni vinil u boji, crni vinil i CD.


Album ‘Here It Is: A Tribute To Leonard Cohen’ čini dvanaest kompozicija:
‘Steer Your Way’ – Norah Jones
‘Here It Is’ – Peter Gabriel
‘Suzanne’ – Gregory Porter
‘Hallelujah’ – Sarah McLachlan
‘Avalanche’ – Immanuel Wilkins
‘Hey, That’s No Way to Say Goodbye’ – Luciana Souza
‘Coming Back to You’ – James Taylor
‘You Want It Darker’ – Iggy Pop
‘If It Be Your Will’ – Mavis Staples
‘Seems So Long Ago, Nancy’ – David Gray
‘Famous Blue Raincoat’ – Nathaniel Rateliff
‘Bird on The Wire’ – Bill Frisell
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti