Search
Close this search box.

Amire Medunjanin: uoči novog albuma „DAMAR“ objaljivila pjesmu “Pjevat ćemo šta nam srce zna”

Pjevat ćemo šta nam srce zna”, je prva pjesma s novog, predstojećeg studijskog albuma Amire Medunjanin, prije svega bosanskohercegovačke, ali balkanske umjetnice bez premca.

 

Studio Petera GabrielaReal World Studios iz Velike Britanijje bio dom u kojem je ovo novo muzičko djelo-album „DAMAR“ snimljeno.  

Album „DAMAR“ u Hrvatskoj će biti objavljen 18. oktobra, dvije godine od odlično prihvaćenog izdanja Silk and Stone.

U stvaranju albuma Amira je sa svojim stalnim saradnicima iznova posegla za vrelom sevdaha, oživljavajući novim aranžmanima pjesme predaka, dok je prvi put u svoju umjetničku paletu uvrstila i dvije nove, autorske pjesme. Jedna od njih je Pjevat ćemo šta nam srce zna. Tekst i muziku potpisuje Damir Imamović, još jedan cijenjeni Sarajlija, a aranžman potpisuje Medunjanin s vrsnim jazz gitaristom Antom Gelom.

Pjesme čežnje su intimne i tako se moraju i osjetiti. Te pjesme duše, sublimirane melankolije Amira je učila kod kuće, od svoje majke.

U povodu izlaska njenog pvog singla Amira  je rekla: “Pjesma me mora pomjeriti, na neki način dotaknuti. Kad se to dogodi, tek tada postajemo jedno i tek tada sam je spremna iznijeti”.

 

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti