Search
Close this search box.

“Divanhana” donosi sevdah, nastavlja promociju novog albuma „Zukva“ ima turneju po Srbiji

Divanhana

 

Bend „Divanhana“ nastavlja svoju turneju, naredna destinacija je Srbija. Iako je nedavno rasprodala koncerte u Kolarčevoj zadužbini i očarala tamošnju publiku nizali su se nastupi po evropskim destinacijama, ali ponovo se vrača u komšiluk.

 

Potrebno je reći da je album „Zukva“ prije izvjesnog vremena za prostor Balkana objavio Multimedia Music, a za svjetsko tržište objavljuje engleski ARC Music, jedan od najagilniji izdavača etno muzike. Neke od pjesma sa njihovog novog albuma su “Oj Safete, Sajo, Sarajlijo”, “Da sam ptica”, “Ciganka sam mala” i druge poznate sevdalinke i pjesme sa Balkana.

Pored ustaljenog sastava od nedavno je njihova nova vokalistica Naida Čatić koja je već pobrala simpatije publike koja sluša i voli sevdah.

Članovi benda Divanhana:

Neven Tunjić (piano),Nedžad Mušović (accordion), Azur Imamović (bass guitar), Rifet Čamdžić (drums), Irfan Tahirović (percussions)

Koncerti koje će održati u Kulturnom centru u Grockoj, 3. juna, u Narodnom pozorišu u Nišu, 4. juna i Kulturnom centru u Novom Sadu, 5. juna. Ovim koncertima “Divanhana” nastavlja evropsku turneju, kojim promoviše album “Zukva“.

 

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti