Search
Close this search box.

Božo Vrečo održao koncert u KIC “Budo Tomasevic” u Podgorici

bvw
Božo Vrečo

Bosanskohercegovačkog izvođača sevdalinki Božo Vrećo sinoć je održao je koncert u KIC-u ,,Budo Tomović” u Podgorici, kojom prilikom  je promovisao album ,,Pandora”,  ali pored promocije  novog albuma  publika je imala priliku čuti i uživati u Božinim izvedbama starim ali i autorskim sevdalinkama…

Podgorička publika , jednom rječju je uživala u koncertnom performansu, ovog zasigurno posebnog umjetnika koji je oduševio publiku, a koja je uzvračala aplauzima ovacijama…

Pjesmu ,,Elma“ posvetio je njegovoj prvoj ljubavi, ta ga je ta cinjenica i podsječanje jako potreslo “ i rekao joj, nakon što mu se javila u snu, da je čuva … podjelio je svoj san Božo sa Podgoričkom publikom.
Oprostite, nisam mogao da izdržim još ovaj minut do početka, veoma sam uzbuđen. Pokušaću večeras da vam predstavim novi album ,,Pandora“, četvrti, sa pjesmama koje su vama itekako poznate – rekao je Vrećo i zapjevao ,,Aladžu“.

Kraj je dočekan gromoglasnim aplauzom i ovacijama publike koje se nisu stišavale tokom cijelog koncerta.
Prošle godine je, kaže, upravo na koncertu u KIC-u naslutio svoju svadbu.
– Izgleda da će te svadbe biti. Ne šalim se. Evo vidjećemo sve kako ide, ali, zaljubljen sam. Ljubav nam itekako prija, a ovo je pjesma koja je nekako uvela u sve, a ona kaže, molim vas, morate biti dio toga, vi ste ipak moji svatovi, ,,Zapjevala sojka ptica misli zora je…“ – pjevala je publika horski s Vrećom ovu svatovsku pjesmu.bbbw
Publici je nakon toga priznao da je divna.

Svaki put kad se vratim u Podgoricu ja znam da će biti ovako. Neka je posebna atmosfera, nešto se u vazduhu dešava. Nisam samo ja zaljubljen nego smo, izgleda, zaljubljeni jedni u druge i to je ta sinergija o kojoj ja pričam, koja je neraskidiva, beskrajna i zbog koje vrijedi živjeti. Ja kažem, ovaj moj život i sve što radim upravo pred vama je nešto što me izuzetno ispunjava i hvala vam što ste dio toga – poručio je Vrećo publici, a publika ga pozdravila dugim i gromoglasnim aplauzom.
Prve suze potekle su upravo u narednoj pjesmi koju je ovaj umjetnik snimio sa Jostom Spijkersom u Amsterdamu – ,,Ona spava na postelji od lala“. Suze su tekle i u pjesmi iznenađenja ,,Žute dunje“, kao i u ,,Elmi“ u kojoj je iz publike pozvao da mu se na bini pridruži prijatelj i saradnik Goran Milojević, poznatiji kod nas kao Gump Forrest.

 

Vau, kakva energija! Izgleda da će ovo biti duga noć – oduševljen je bio publikom Vrećo.
Pjevale su se uglas ,,Ruse kose“, ,,Pandora“, ,,Sahtijan“, ,,Pustinja“, ,,Crne oči“, ,,U Stambolu na Bosforu“, ,,Pašana“ i druge.
Publiku je pozdravio svadbarskom pjesmom ,,Oj javore zelen bore“.
– Prvi red su mi đeveruše – rekao je i opet za kraj zasmijao publiku.
Dok su svi u sali sjedjeli, posljednji red je bio na nogama i plesao. Ipak, kraj ,,Pašane“, koju je izveo na bis, dočekan je od svih u sali na nogama, uz ovacije i gromoglasni aplauz.
– Volim vas puno – poručio im je Božo Vrećo.

Koncert su pratili i ministar kulture Crne Gore Janko Ljumović, ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Đorđe Latinović i drugi.

 

Oznake: Koncert
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti