Search
Close this search box.

New Project: Mostar Sevdah Reunion & Milutin Sretenović

Mostar Sevdah Reunion pioniri sevdaha 21-og stoljeća ili, jednostavno rečeno, najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori svojim jedinstvenim stilom izvođenja, kombinirajući izvorne sevdalinke s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, oduševljavaju publiku diljem svijeta. Njihov se glazbeni izričaj gotovo u potpunosti  sastoji od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima.

 

Ovaj sastav u posljednje vrijeme ima jaku koncertnu ali i produkcijsku aktivnost, and je ovih dana izdao novi CD sa “live” snimcima svojih najvećih hitova sa evropskih koncerata pod nazivom “KINGS OF SEVDAH” (KRALJEVI SEVDAHA) – koji trenutno promoviraju na najvećim World Music i jazz festivalima u Europi.

Novi album “KINGS OF SEVDAH”  još nije kako treba ni preslušan, a iz njihovog tima najavljuju novi projekat…

Ovaj sastav je prije pola godine krenuo sa snimanjem novog albuma, i time najavio novu saranju sa Milutinom Sretenovićem zvijezdom emisije „Nikad nije kasno“. Kako je Dragi Šestić izjavio da su prije pola godine snimili smo četiri pjesme, i evo sada smo se ponovo okupili i u naredna tri dana treba da dovršimo album koji bi trebao da se za par mjeseci neđe na World Music tržištu.

O saradnji sa Milutinom Sretenovićem…

Do saradnje je došlo na jedan spontan način, producentu se svidio njegov način i stil pjevanja, te ga je odlučio posjetiti u Beogradu.

Milutinom Sretenovićem ovom je prilikom je izjavio: „Drag je došao u Beograd, pitao me za saradnju, ja sa bjeručke prihvaio, MSR sam i prije slušao i pratio nego što sam ih upoznao lično, jer ja volim taj njihov sound, to što oni rade, to je vrh sveta, oni su uhvatili ceo svet sa sevdaho ali na način na koji oni sviraju“.

Album će činiti dvanaest pjesama na kojem će se naći i pjesme Tome Zdravkovića, neke autorske pjesme njihovog novog vokala  u istom fazonu.

Sretenović je također izjavio da je presretan, da nije očekivao da će sve ovako dobro ispasti…

 

Dragi Sestic producent i osnivac Mostar Sevdah Reuniuna cija je i inicijativa da Mostar Sevdah i ja uradimo CD za zapadno trziste I koji smo juce zavrsili, verujte mi da je ovo CD za sva vremena a kada ga budete culi uvericete se u ovo sto vam kazem.Mogu da vam kazem njegovu izjavu i izjavu muzicara da je ovo nesto najbolje sto su uradili.Nisam ni verovao da ovako nesto moze da se uradi na nasim prostorima.Toliko sam zahvalan njima, ljudima koji rade u studiju, ekipi koja je radila spot, da to recima nemoze da se iskaze.Jos jednom im hvala na prevelikom trudu.

Izjavio je Milutinom Sretenovićem – Sreta novi vokal Mostar Sevdah Reuniuna na svojoj Facebook stranici

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti