Search
Close this search box.

Predstavljmo: Album “Mindset Live” Marka Ramljaka

Album “Mindset Live” nastao je nakon niza koncertnih promocija studijskog albuma “Mindset” (2015).
Muuzika koju ćete imati priliku čuti na albumu je u potpunosti autorski rad violiniste Marka Ramljaka i stilski je neodređena. Njegov rad sadrži elemente jazza, etna, funka, rocka, bluesa…

Treći album šibenskog violiniste dobio je i koncertno izdanje.

Album je ispunjen intenzivnom energijom, prepunom dinamike, improvizacije i ‘on the spot’ muziciranja.
Na promotivnom koncertu 15.03 u klubu hrvatskih glazbenika “Sax” u Zagrebu Marko Ramljak band će u potpunosti izvoditi skladbe sa novog albuma “Mindset Live”.
O albumu sam Marko kaže: ‘Veoma sam sretan i zahvalan što u bendu imam sjajne glazbenike …  Ovaj album je primjer evolucije mojeg autorskog opusa.
Marko Ramljak Band čine: Marko Ramljak (violina), Branimir Gazdik (bubnjevi), Luka Veselinović (bas), Maasej Kovačević (klavijature), Lenart Krečič (saksofon) i Hrvoje Rupčić (udaraljke).

O Marku

Počeo je klasičnu izobrazbu sa devet godina, a vrlo brzo nakon toga je otkrio svoju naklonost gitari. Gitara je uvelike utjecala na razvoj njegovog izražavanja na violini. 1993 je godina Markovog početka profesionalnog bavljenja glazbom. U dvije godine koje je proveo u Južnoj Africi je imao priliku biti gitarist u vrlo popularnom bendu “Kreesan”, Nakon Afrike 1995 godine se vraća u Hrvatsku. U rodnom Šibeniku se pridružuje bandu “Secret Life” i snima instrumentalnu pjesmu pod nazivom “Trliš” koja ubrzo postaje hit na lokalnim radio postajama i ubrzo nakon toga piše glazbu i stihove za pjesmu “Green Song” koju je otpjevao Sean Cannon iz svjetski poznatog irskog sastava “The Dubliners”. 1999 godine je primio poziv od Gibonnija za rad na albumu “Judi, zviri i beštimje”.

2000 godine prihvaća poziv Vlatka Stefanovskog da mu se pridruži kao gost na koncertu “Vlatko Stefanovski Trio” u Splitu.
Uskoro slijedi snimanje Gibonnijevog albuma “Mirakul” te kao violinist i autor teme “Ono nešto” ostavlja dubok trag. Na albumu suradjuje sa Vlatko Stefanovskim, Manu Katcheom i Pinom Paladinom. Nove suradnje se otvaraju pa tako i sa gypsie-jazz sastavom “Hot Club Zagreb” gdje surađuje sa poznatim hrvatskim jazz gitaristom Matom Matišićem i “Quartet Sensitive” na albumu “Discussao”.

2003 snima prvi solo album na kojem suradjuje sa  Matija Dedić – klavir, Henry Radanović – bass, Damir Šomen – bubnjevi, Marijan Brkić – gitara, Eduard Botrić – klavijature, Matko Petrić – udaraljke.

U razdoblju 2006/2008 radio je na svom drugom solo albumu “Rebaltadura” koji je objavljen u 2008 s Kristian Terzić – klavijature, Marko Matošević i Dalibor Dado Marinković – bubnjevi, Luka Veselinović i Marko Reljanović – bas, Nino Nimac – gitara&buzuki, Matija Dedić – klavir, Matko Petrić – udaraljke.

2009 godine na poziv Krassi Jeliazkowa odlazi u Bugarsku i pridružuje se projektu “Balkan Horses Band II” gdje surađuje sa jednim od najvećih perkusionista svjetske fusion scene Ramesh Shotham iz Indije, Nikolai Ivanov – gitara, Krassi Jeliazkow – gitara&fretless tambura.

2011 godine prima poziv od Vlatka Stefanovskog da se pridruži projektu “Balkan Superselection” gdje surađuje sa najpoznatijim glazbenicima balkanske regije. “Balkan Superselection” čini postava: Vlatko Stefanovski – gitara, Djoko Maksimovski – el.bas, Dejan Milosavljević – bubnjevi, Vasil Hadžimanov – klavijature, Theodosii Spassov – kaval, Marko Ramljak – violina, Goran Bojčevski – klarinet.

Zadnji treći album je objavljen u 2015. “Mindset”. Ovaj album je snimljen u studiju RSL (Novo Mesto, Slovenija). Svoje originalne skladbe snima s glazbenicima iz Hrvatske, Slovenije, Francuske i Makedonije.

“Marko Ramljak Band” je osnovan 2015. godine čiji su članovi Branimir Gazdik – bubnjevi, Luka Veselinović – el.bas i kontrabas, Maasej Kovačević – klavijature, Hrvoje Rupčić na udaraljkama i Lenart Krečič – saksofon.

Gosti albuma su: Stephane Edouard (udaraljke) iz Francuske, Vlatko Stefanovski (gitara) iz Makedonije, Elvis Stanić (harmonika) iz Hrvatske i Lenart Krečić (saksofon) iz Slovenije.

2015 godine prima poziv od Elvis Stanića da se pridruži projektu “Jazz Ex Tempore”. Tom prilikom surađuje sa članovima banda kojeg čine: Tamara Obrovac – vokal, Filip Novosel – tambura, Damjan Grbac – kontrabas, Tonći Grabušić – bubnjevi, Elvis Stanić – gitara&harmonika.

Dobitnik je 4 nagrade Hrvatske Glazbene Unije “Status” za najistaknutijeg instrumentalistu godine 2000, 2002, 2006, 2010.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti