Search
Close this search box.

Večerašnjim koncertom Muzičke omladine & Haman Jazz Banda počinje obilježavanje 757.rođendana grada Bihaća

 

Njihov način izvedbe je nesvakidašnji, oni žive i osjećaju svaki ton, njihovu izvedbu slušati/gledati je nevjerovatno iskustvo.

 

 

 

Mnogi ljudi žive i dišu kroz muziku, drugi zarađuju novac od nje, a nekima je ona jedini način da se opuste. Nije ni čudo što se kaže da je muzika najbolja terapija koja liječi bolesti kao i poremećaje sa mozgom. Ono što osoba sluša oslikava njenu sliku u društvu, uveliko utiče na njenu ličnost i utiče na njeno raspoloženje, čini osobu hrabrijom, veselijom, a u pojedinim trenucima čak i tužnom i depresivnom. Ipak, to zavisi od načina na koji se muzika sluša i osjeća.

 

Upakovati elemente sevdaha, ciganske, pop -rock, jazz muzike nimalo ne odstupajući od njihove tradicionalne izvedbe, jeste umijeće odavno poznatog „Haman Jazz Band“.

 

Bend koji je u svojim  počecima izvodio jazz standarde, u periodu od 2010 do 2013 godine evolvirao je u Revijalni orkestar Muzike omladine Bihać, a repertoar orkestra uključivao je jazz, soul, funk hitove iz svih decenija popularne muzike.

 

U tom periodu kroz orkestar su prošle desetine poznatih lokalnih muzičara i regionalnih zvijezda (Puško, Maya Sar, Alen Islamović, Toni Janković, Amir Kazić Leo, Donna Ares…). Ono što je možda i važnije,desetine mladih muzičara, učenika „Umjetničke škole“  u Bihaću koji su  imali priliku da okuse veliku binu na velikim godišnjim koncertima u sklopu kulturnih manifestacija u Bihaću, Novom Mestu- Slovenija, Vukovar – Hrvatska i svim gradovima Unsko-sanskog kantona. Mnogi od njih su usmjerili svoje živote u muzičkom smjeru i već danas ih srećemo na akademijama, binama, studijima…

 

Od 2013. godine bend djeluje pod imenom „Haman Jazz Bend“ i pored svirki uživo bavi se studijskim radom. Na studijskim snimcima koje su napravili na dvije sesije (prva u studiju Džavida Ljubovcija 2013. godine, a druga u studiju Amadeus Nemdžada Alića 2016. godine) uz pomoć muzičkih prijatelja snimili su nekoliko vlastitih kompozicija, par poznatih sevdalinki i tri tradicionalne pjesme iz Krajine koje su bile skoro pa zaboravljene, te su na ovaj način spašene od zaborava. Za sve snimljene kompozicije urađeni su i video spotovi i realizovani od strane Vision produkcije.

 

Njihov način izvedbe je nesvakidašnji, oni žive i osjećaju svaki ton, njihovu izvedbu slušati/gledati je nevjerovatno iskustvo. Ukoliko ste istinski zaljubljenik u muziku i način na koji se ona izvodi, ukoliko osjetite muziku, ukoliko želite čuti nešto originalno, kvalitetno svakako biste trebali posjetiti sutra 20.02.2017.(ponedjeljak)  Gradsku galeriju u Bihaću u vremenu od 19:30h i poslušati originalnost koju će Vam pružiti „Haman Jazz Band“.

 

Band trenutno čine:

 

Adnan Busuladžić – sax, klarinet

 

Sanel Kabiljagić – truba

 

Delijan Malkoč – gitara

 

Jasmin Hadžisadiković – gitara

 

Nail Jusić – klavijature

 

Elo Harbaš – bas

 

 

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti