VIDEO SPOT

SARAJEVSKI DUO DOMINE OBJAVIO SPOT ZA PJESMU „NEMA VREMENA”!

SARAJEVSKI DUO DOMINE OBJAVIO SPOT ZA PJESMU „NEMA VREMENA”!

Mladi i perspektivni  sarajevski duo Domine objavio je na svom YouTube kanalu  spot za svoj prvi singl  „Nema vremena”. Pjesma „Nema vremena”, u izdanju Muzičke produkcije BHRT dostupna je i na svim digitalnim muzičkim servisima.

Pjesma „Nema vremena” prva je u ciklusu pjesama koje je duo Domine komponovao u vremenu pandemije. Taj ciklus čini šest pjesama koje predstavlju unutrašnja osjećanja ovog mladog kantautorskog dvojca prema situaciji u kojoj se našao cijeli svijet.
„Pandemija nas je provukla kroz spektar različitih osjećaja počevši od panike, straha, bespomoći, pa sve do sreće, nade i volje za dalje. Odlučili smo napisati te osjećaje na papir i pretvoriti u muziku jer je ona oduvijek bila nešto u čemu smo se osjećali sigurno, a sigurnost nam je u tom trenutku najviše trebala.”
Pjesma „Nema vremena”  urađena je u pop-rock maniru, a video spotom nastojalo se autentično prikazati upravo ono o čemu pjesma priča. Spot se sastoji od tri glavna dijela, gdje svaki dio ima različitu simboliku. Pjesma i spot svojim karakterom nagovještavaju nastavak priče koji stvara znatiželju i formira pravac u kojem će ići njihove naredne pjesme. Spot je sniman na nekoliko vanjskih  lokacija, kao i u Historijskom muzeju i prostorijama BHRT-a.

Duo “Domine”

Irnes i Ema autori su i producenti svoje muzike, pažljivo birajući i kreirajući svoje ideje nastoje ostaviti autentičan muzički pečat. Za režiju i montažu spota zaslužan je Filip Kenović, dok kameru, svjetlo i fotografiju potpisuje Edis Halimanović.
Duo Domine, kojeg čine Irnes Divjan i Ema Burnazović,  mladi je kantautorski sastav iz Sarajeva. Iza sebe imaju nekoliko objavljenih autorskih pjesama, a svoj rad do sada su predstavljali i na raznim festivalima i nastupima drugih vrsta.

Muzička produkcija BHRT-a izražava zadovoljstvo  ostvarenom saradnjom i još jednom potvrđuje podršku mladim i perspektivnim domaćim muzičarima.

Autori teksta: Ema Burnazović, Irnes Divjan Autori muzike i aranžmana: Irnes Divjan, Ema Burnazović Mix i master: Irnes Divjan.

Emir Kovačević

June 15th, 2022

No comments