Search
Close this search box.

SINGLOM “KATARZA” – MUSTAFA MUJO BEHMEN USKORO NAJAVLJUJE AUTORSKI SAMOSTALNI INSTURMENTALNI PROJEKAT!

Iz Muzičke produkcije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine stiže posebno izdanje za koje smo sigurni da će ostaviti jedinstven dojam na domaću, ali i regionalnu publiku. Ovoga puta predstavljamo prvi samostalni singl eminentnog gitariste, aranžera i studijskog muzičara Mustafe Muje Behmena. „Katarza“ je naziv instrumentale koja već pri prvom slušanju osvaja vedrinom i lakoćom karaktera, te jedinstvenim spojem virtuoznosti i melodičnosti.

Katarzu ili osvješćenje je želio tonski dočarati kao pozitivnu stvar, nakon koje čovjek stane pred ogledalo i kaže da će neke stvari od tog momenta raditi na drukčiji način. “Neko ranije, neko kasnije spozna da bi trebao ispraviti neke greške u životu i zauzeti pravilniji kurs. To se može desiti na polju vjere, ljubavi, odnosa u porodici, ili pak nekom drugom polju”, riječi su Muje Behmena povodom izlaska ovog izdanja. Ovim singlom Mustafa Mujo Behmen najavljuje samostalni autorski projekt instrumentalne muzike na kojem vrijedno radi. Izdanje je snimljeno u studiju BHRT-a, a u ulozi ton-majstora bio je Nijaz Kurtalić, koji je ujedno zaslužan i za miks i mastering. Dionicu bas-gitare odsvirao je Dinko Šimunović.

Photo Bay Suvad Hukara – Mustafa Mujo Behmen

Ekipa koja je okupljena oko ovog projekta su: Ton-majstor / Miks / Mastering: Nijaz Kurtalić Bas: Dinko Šimunović Snimljeno u studiju BHRT-a U snimanju spota učestvovali: Nenad Tešić, Dinko Šimunović i Muhamed Pašić Režiser: Igor Jovanović Tehničar slike: Suvad Hukara Producent: Kemal Islam Organizator MP BHRT: Nedžad Dedić Kamera: Adnan Branković, Kemal Herović, Admir Menzilović Scenski efekti: Edis Alić, Alen Zaimović Montaža: Hajrudin Subašić Mustafa Mujo Behmen rođen je 1973. godine u Sarajevu, a početke njegove karijere obilježio je rad u sastavima “Amon Ra” i “Ema i Anđeli”. Nakon rata sarađivao je sa nekoliko velikih imena naše scene kao što su Mladen Vojičić Tifa u čijem je pratećem bendu svirao, te Dino Merlin, Halid Bešlić i Hanka Paldum. Značajan je i njegov angažman u sastavu “Mostar Sevdah Reunion” u kojem je proveo 8 godina i snimio tri albuma. Član je Orkestra Muzičke produkcije BHRTa.

Photo Bay Suvad Hukara – Mustafa Mujo Behmen, Nenad Tešić, Dinko Šimunović i Muhamed Pašić

Spot za instrumentalu “Katarza” snimljen je u potpunosti kapacitetima BHRT-a, a na čelu ekipe zadužene za realizaciju bio je režiser Igor Jovanović, dok je producent bio Kemal Islam. Tehničar slike bio je Suvad Hukara, dok su za scenske efekte bili zaduženi Edis Alić i Alen Zaimović. Snimatelji su bili Adnan Branković, Kemal Herović i Admir Menzilović, a za montažu je zaslužan Hajrudin Subašić. Uz Mustafu Muju Behmena u spotu se pojavljuju i Nenad Tešić, Dinko Šimunović i Muhamed Pašić. Muzička produkcija BHRT-a ovom prilikom izražava zadovoljstvo još jednim novim izdanjem za koje smo sigurni da će pronaći put do publike željne kvalitetnog instrumentalnog zvuka.

Singl je dostupan za slušanje na streaming platformi Apple Music

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti