Search
Close this search box.

JAZZ KONTRABASISTA IMA NOVI ALBUM „NENAD VASILIĆ TRIO LIVE“ OBJAVLJEN ZA JUGOTON – CROATIA RECORDS!

Povodom izlaska albuma „Nenad Vasilić Trio LIVE“ za izdavačku kuću „Jugoton Croatia Records“, u Jugoton radnji u Beogradu održana je promocija ovog izdanja.

Nenad Vasilić, srbijanski kontrabasista i kompozitor, prisutan je na evropskoj jazz sceni posljednjih dvadeset pet godina. Tokom bogate karijere sarađivao je sa mnogim svjetskim muzičarima, istraživao muziku Balkana i približio je evropskoj jazz publici svojim originalnim aranžmanima.

Autorsku muziku, inspirisanu upravo balkanskim ritmovima, objavio je na prethodnih dvanaest albuma. Brojnim koncertnim izvođenjima, u sastavima od dua do seksteta, uspešno je predstavlja publici širom Evrope – posljednjih petnaest godina najčešće u sastavu „Nenad Vasilić Trio“.

Cover albuma – Nenad Vasilić Trio LIVE”

Snažan muzički izraz, emociju i energiju ovih nastupa dočaraće vam upravo album „Nenad Vasilić Trio LIVE“.

Na albumu se nalazi osam numera, većinom izvedenih na koncertu u ORF studiju u Beču, održanom u septembru 2019, povodom dvadeset godina Vasilićeve diskografske karijere. Sa Vasilićem su tada nastupili Marko Živadinović (harmonika), koji potpisuje i dvije kompozicije na albumu, kao i Romed Hopfgartner (sopran saksofon) – što je ujedno i najprepoznatljiviji sastav u kojem ovaj Trio nastupa.

Tri kompozicije sa ovog izdanja snimljene su na koncertu u Nišu, Vasilićevom rodnom gradu, u oktobru 2017. Tom prilikom na saksofonu je Andrej Prozorov, što ovim izvođenjima daje drugačiju notu i doprinosi raznovrsnosti albuma u cjelini.

Posebno interesantno je da se na albumu nalaze i tri do sada neobjavljene kompozicije, reflektujući tako svježinu sa kojom ovaj sastav uvijek nastupa i na samo izdanje.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti