Search
Close this search box.

Live koncert u studiu MPBHRT – a: Intimno putovanje kroz Balkan

Večeras je u dupke punom Studiu 2 MPBHRT – a održan Live koncert benda Divanhana, tražilo se mjesto više…

Tristotinjak posjetilaca sinoćnjeg koncerta Divanhane u Studiju 2 Muzičke produkcije BHRT uživalo je img_5767u pravoj sevdah poslastici „serviranoj“ na raznovrsne načine. Divanhana je svojim nastupom potvrdila svoj kvalitet i značaj u očuvanju tradicije i novog zvuka budućnosti sevdaha.

“Studio 2 je projekat potreban Bosni i Hercegovini i svim muzičarima koji konačno u programu BHRT-a imaju prostor da stvaraju i promoviraju svoje autorske projekte”, ističu iz benda Divanhana.

Nastup je trajao nešto više od 60 minuta, a sve pjesme oduševljena publika je ispraćala je aplauzima i ovacijama.

img_5760BH Radio 1 realizira direktne prenose svih koncerata iz Studija 2, dok BHT 1 snima i odloženo ih emimg_5772itira.

Band Divanhana čine prave zanatlije svog posla jer ga rade iz ljubavi i entuzijazma kao što  je to u jednom momentu i rekao Neven Tunjić kada je ispričao jednu anegdotu. Naime, kada su jedne prilike trebali snimiti jednu od prvih pjesma, kolega Rifat je predložio da prodaju svog “golfa” kako bi mogli snimiti pjesmu. Tako su i uradili, te je prva pjesma ugledala svjetlo dana, čime su počeli razbijati kulturološke barijere prema svojoj publici. I nakon svih ovih godina, Divanhana je i večeras sa nama, te svojim pristupom tradicionalnoj muzici ne ostavlja nikoga ravnodušnim, čak i one najstarije simpatizere klasičnih oblika sevdaha. Ovaj sjajni sastav svoju popularnost gradi iz dana u dan, a aktuelni album “Zukva” ih je lansirao
na internacionalnu muzičku scenu i evropsku turneju koja zvanično još traje.

Band Divanhana čine: Naida Čatić (vocal), – Neven Tunjić (piano), – Nedžad Mušović (accordion) Azur Imamović (bass guitar), Rifet Čamdžić (drums)
i Irfan Tahirović (percussions)

Iz MP BHRT – a, najavljuju još Live koncertnih dešavanja, među kojima su Amira Medunjanin i Ansambl Halka …

 

Oznake: Koncert
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti