Search
Close this search box.

ZA DERTMUSIC: ALMAS O SARADNJI SA BOŽOM: RAD NA PJESMI “Ne želim odustati” ME OPLEMENIO KAO MUZIČARA I ČOVJEKA!

Dugoočekivani duet Almasa i Bože Vreće “Ne želim odustati” konačno je ugledao svjetlost dana. Interpretacija pjesme u kombinaciji Božinog sevdaha i Almasovog specificnog glasa prenosi emociju i do najistančanijeg sluha ljubitelja ova dva bosanskohercegovačka umjetnika. Muziku potpisuje Almas Smajlović, a tekst Hamdija Salihbegović. Pjesma govori o neodustajanju od samog sebe i onoga što smo mi sami u suštini. Glad za slobodom, pravdom, vječitoj nadi i traganju za ljepšim, boljim i pravednijim životom kakav svi zaslužujemo.

Govoreći o tematici pjesme Božo objašnjava „Pjesma govori o tome koliko moramo voljeti i duboko prihvatiti sebe, slušati svoje duboko biće, živjeti kroz svoje emocije,ljubav i biti uvijek bezuvjetno svoji jer tek tad život ima potpuno savršeni smisao”

Na naše pitanje kako je došlo do saradnje sa Božom na spotu “Ne želim odustati”, te šta je zapravo poruka ove pjesme, Almas za DertMusic kaže da ga je rad na ovoj pjesmi oplemenio i kao muzičara i kao čovjeka. “Shvatio sam da bez obzira na sve razlike koje postoje među ljudima, kada su kulturološke norme i svjetonazori slični, da se upravo tada rađaju najbolje stvari. Tako se desilo i sa ovom pjesmom”,rekao je Almas.

Almas ft. Božo Vrećo “Ne želim odustati”

Pjesma je snimana u studiju „Antika”, dok je mastering rađen u Abbey Road Studiju u Londonu. Pored Almasa i Bože Vreće na pjesmi su učestvovali  i Hamdija Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Dado Marinković,Adis Sirbubalo i Đani Pervan koji je ujedno i producent.

Spot za pjesmu „Ne želim odustati” podržala je Ambasada Nizozemske u BiH. Sniman je na više lokacija,a režiju potpisuje Arnej Misirlić i producentska kuća „Komitet”.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti