Search
Close this search box.

NONYX / NINO LEHPANER U NOVOM EP “MJESEC JE DOBRA DESTINACIJA DOK IDEŠ KA ZEMLJI”!

Nonyx / Nino Lehpaner objavio svoj novi EP pod nazivom “Do Mjeseca i nazad”. Album se  sastoji se od četiri trake, inspiracija albuma je zvuk je iz 80-tih,  Daft Punk, posebno pjesma iz albuma “Random Access Memories “koja se zove “Giorgio Moroder” i grupa Huškanje koji su gosti na albumu.

EP sam od sebe je jedno malo putovanje, gdje ljudi poput Alana Wattsa, Jim Carreya daju posebnu magiju dok slušate a da ne zaboravim Huškanje koji Vam otvore oči i zapita te se dokle više ovako ( nakon što poslušate znati ćete o čemu pričam ).

“Inspiracija je bila nešto drugo uraditi što će se razlikovati od prethodnih mojih radova, prvobitno su odradjeni instrumentali, npr. druga traka pod imenom”Pricam ti pricu” je napravljena prošle godine a prije mjesec dana dodani su isječci iz intervjua sa Jim Carrey-em i to je donIjelo što bi se reklo šlag na tortu te upotpunilo traku i podiglo na novi nivo. Daft Punk je donekle zaslužan za ovaj EP, tačnije njihova pjesma pod imenom “Giorgio Moroder” sa zadnjeg albuma “Random Access Memories” jer mi se svidio taj koncept pričanja priče kroz muziku i naravno zvuk sa tog albuma koji podsjeća na zvuk 80-tih. Jos jedan od razloga je i zadnji Weekendov album “Dawn FM” gdje i on dovodi Jim Carrey-a (samo što ga ja nisam doveo) i vraĆa zvuk 80-tih.

NONYX – ” Do mjeseca i nazad”

Povodom objave novog albuma, Nonyx kaže da vremenski gledano nije baš dugo radio. Kao što sam prethodno rekao, “Pričam ti priču” je bila urađena još prošle godine, nakon nje “Bosna i Hercegovina” a inspiracija je bila Huškanje i naša država.
Nakon pjesme “Bosna i Hercegovina” dolazi “Do Mjeseca i nazad” koji je inspirisan putovanjem na Mjesec i Neila Armstrongom.

I onda dolazi instrumental za “San o životu” a do Alana Watts-a dolazi sasvim slučajno kada je cuo ovaj odlomak iz “Dream Of Life” i počinje ga spajati sa muzikom. Sve ukupno je trajalo nekih mjesec dana, kako Nonyx kaže: “Kada te krene i kada se sve poklopi, ne zaustavljaš se, tako da u nekom kratkom vremenu dođeš do završetka projekta. Najvažnija je zapravo priča tj. može se opisati kao kad odeš na more, bude ti dobro, pa se vratiš na staro i sanjaš opet o moru. Tako je zasnovan i EP. Mjesec je dobra destinacija dok ideš ka Zemlji, slušaš priče razne, zalutaš kod nas u našu domovinu, razočaraš se i onda sanjaš da si bar ostao još na Mjesecu.”

Tracklista:

1. Do Mjeseca i nazad ( intervju Neil Armstrong-a i njegov put do Mjeseca)

2. Pričam ti priču ( intervju sa Jim Carry-em)

3. Bosna i Hercegovina ( feat. Huškanje ) 4. San o životu ( Alan Watts  “Dream Of Life” )

4. San o životu ( Alan Watts  “Dream Of Life” )

Oznake: NEW EP
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti