Search
Close this search box.

LAIBACH OBJAVLJUJE NOVI ALBUM “WIR SIND DAS VOLK“ PO TEKSTU NJEMAČKOG PISCA HEINER MULLERA INSPIRISAN ISTOIMENIM MJUZIKLOM!

Nakon dva rasprodana koncerta u kinu Šiška, Laibach ponovo predstavlja svoj apolitičko-politički mjuzikl koji će se održati u Ljubljani. Baziran na tekstu njemačkog pisca Heiner Mullera,  Leibachov novi album “Wir sind das Volk“ biti će objavljen u aprilu 2022 sa labelom na engleskom jeziku.

Ovaj posebni mjzikl, spajajući koncertnu izvedbu i pozorišni komad, prvi put je objavljen 2019. godine, kada je dramaturg i direktor Anja Quickert, sugerirala da band Laibach učestvuje u “Wir sind das Volk”, muzičkom show-u baziranom na tekstu njemačkog pisca Heiner Muller.

Leibach

Premijera ovog mjuzikla održana je u berlinskom HAU pozorištu (Hebbel am Ufer) 8.februara 2020.godine, praćena sa dvije naknadne izvedbe prije nego što je krenila pandemija koja je zaustavila ovaj sjajni projekat. Za slovensku publiku, Laibach je producirao slovensku verziju ovog projekta, koja je otvorila Klagenfurt Festival krajem avgusta 2021.godine te sa dva rasprodana nastupa u kinu Šiška posljednjeg septembra.

Muzički pozorišni projekat “Wir sind das Volk – a Musical“ harmonizira ono što je oduvijek pripadalo jedno drugom: pjesnika Heinera Mullera i legendarni band Laibach. “Mit o narodu ne može biti pokopan sve dok duhovi potkopavaju njegove temelje. “Dijalog s mrtvima ne može prestati dok ne predaju budućnost koja je pokopana s njima. Dobro došli u ponor naroda!! izjavila je Anja Quickert.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti