Search
Close this search box.

ZVIJEZDA FADA MARIZA NASTUPA NA KONCERTU POVODOM 20. GODIŠNJICE NEW JERSEY PERFORMING ARTS CENTRA!

Mariza, popularna interpretatorka fado muzike planira održati koncert u New Jersey Performing Arts centru, na kojem će predstaviti svoj novi album “Mariza Canta Amalia”.

Portugalska zvijezda fado muzike Mariza vraća se na New Jersey Performing Arts Center (NJPAC), 23. januara 2022. godine. Koncert se održava u povodu 20-te godišnjice ovog centra, čime će se obilježiti njena cijela karijera. Mariza će izvoditi neke od svojih najpopularnijih pjesama zajedno sa pjesmama sa svog novog albuma “Mariza Canta Amalia” koji se u SAD-u prodaje kao “Mariza Sings Amalia”. Novi album je intimniji iskorak u sferi klasičnog fada koji kombinuje tradicionalni sa inovativnim muzičkim aranžmanima.

Mariza

O pjesmi Lagrimas (Suze) Mariza kaže: “Ova pjesma je o nemogućoj ljubavi. To je jedna vrsta mraka u koji gledamo sa druge strane prozora. Sreća je u pronalasku najljepših i najplemenitijih osjećaja. Čak i kad je nemoguća, ljepota je osjetiti takvu ljubav“.

Na NJPAC koncertu Marizu će pratiti njen dugogodišnji saradnik Luis Guerreiro na portugalskoj gitari, Phelipe Ferriero na klasičnoj gitari, Adriano Alves na basu, Joao Frade na klaviru i Joao Freitas na bubnjevima i perkusijama.

Pogledajmo video za pjesmu “Lágrima” sa albuma Mariza Canta Amalia:

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti