Search
Close this search box.

DAMIR IMAMOVIĆ PRIMA PRESTIŽNU NAGRADU SONGLINES ZA NAJBOLJI ALBUM GODINE!

I ove godine, britanski magazin Songlines upriličit će dodjelu svojih godišnjih nagrada. Jedan od dobitnika ove prestižne nagrade je Damir Imamović, avangardni sevdalija nove generacije koji ruši tabue i postavlja nove standarde na World music sceni.

Nagrada “The Best of Europe” ove godine ide u Bosnu i Hercegovinu i dobitnik je naš Damir Imamović! Pored Damira, nominirani za ovu prestižnu nagradu su bili: Cocanha (za album Puput), Sam Lee (album Old Wow) i Mariza (album Mariza Canta Amália)

SONGLiNES MUSIC AWARD

Online dodjelu nagrada vodi čuvena Cerys Matthews a program uključuje govore zahvale kao i izvedbe dobitnika nagrada Songlinesa: Damira Imamovića, Liraz, Ayom, Bab’ L Bluz…

Domaćin ceremonije je Cerys Matthews, koji će predstaviti nominacije i pobjednike u svih devet kategorija, kao i sekcije Newcomer and World Pioneer. Pored toga, predstavit će se ovogodišnji pobjednici uključujući Ayom, Jake Blount, Bab L’ Bluz, Damir Imamović, Khusugtun, Liraz and Siti Muharam. Ceremoniju možete pratiti na Facebook pageu Damira Imamovića ili Facebook pageu Songlines-a sa početkom u 20:00CET ili 19:00GMT.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti