REIZDANJE

OBJAVLJENO REIZDANJE KULTNOG ALBUMA KORNELIJA KOVAČA “DVOJNI IDENTITET!”

OBJAVLJENO REIZDANJE KULTNOG ALBUMA KORNELIJA KOVAČA “DVOJNI IDENTITET!”

Dvojni identitet” je instrumentalni biser legendarnog regionalnog kompozitora i muzičara Kornelija Kovača, osnivača nekadašnje kultne Korni grupe i člana Indexa.

Album “Dvojni identitet” objavljen 2000. godine za izdavačku kuću Komuna, sada se, 11 godina kasnije, ponovo nalazi na CD-u u reizdanju Croatia Recordsa. Album je snimljen u stanu Kornelija Kovača tokom bombardovanja Beograda od strane NATO-a, a miksan je u Lucky Sound studiju pod budnim okom Kornelija Kovača i Gorana Simprage. Sve pjesme komponovao je je Kornelije, koji je svirao i klavijature, potpisuje programiranje i produkciju albuma, a u svemu su mu se pridružili brojni instrumentalni solisti: Ljubiša Paunić, Rastko Aksentijević, Vladan Vukčević, Vlada Krnetić, Zoran Rašković, Ljubomir Dimitrijević, Zoran Živković, Mladen Arsenijević, Branko Mačić, Vera Ogrizović i Željko Joksimović čiji glas možemo čuti na pjesmi “Kao što me je majka volela”.  Tu je i glas Steve Žigona na “Pastirskoj pesmi”.

Cover albuma “Dvoji identitet

A Kornelijev glas? On je uvijek bio najglasniji u njegovoj muzici. Ove kompozicije su odraz njegovih mentalnih zapažanja i iskrenih emocija. Nisu samo vezane uz Beograd, nego i uz njegove dječačke slike, snove, ljubav, Jadran, godišnja doba i druge životne slike. Život, odrastanje, zaljubljivanje – sve su to teme njegovih instrumentalnih bisera koji će vam dirati dušu. Jer Bata Kovač je čovjek s dušom, Nišlija koji je u svojem gradu dobio nagradu za životno djelo, a svoj život dao je na dlanu i publici. Neizmjeran je njegov talent, ali i popis pjesama na kojima je on radio. Komponovao je najveće hitove, a uz njegovo ime vezale su se najveće glazbene zvijezde naše regije. “Dvojni identitet” plod je njegovog talenta i emocija, a znamo da jedno bez drugoga ne ide.

Poslušajte album “Dvojni identitet”

Emir Kovačević

December 7th, 2021

No comments