Search
Close this search box.

AMIRA MEDUNJANIN SJAJNIM NASTUPOM U KOMBANK ARENI ZAKLJUČILA TROSTRUKU SERIJU KONCERATA!

Vrsna umjetnica Amira Medunjanin je zadnje večeri, pred 700 oduševljenih posjetilaca, koliko je bilo maksimalno propisano, sjajnim nastupom, u trajanju od više od dva sata, okončala seriju od tri beogradska koncerta u Kombank areni. Interpretatorka sevdalinki i tradicionalne pjesme sa prostora bivše Jugoslavije prethodno je publici priredila nezaboravne večeri u petak i subotu, 12. i 13. novembra, pa je, ukupno, u koncertima uživalo više od 2.000 poštovalaca njenog jedinstvenog glasa.

Amira je i na trećem nastupu podarila posjetiocima niz obrada klasika Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, zabilježenih na njenom aktuelnom albumu „For Him And Her“ – „Rane moje“, kojom je, ovoga puta, započela koncert, pa „Ja nemam prava nikoga da volim“, „Srećo moja“, „Umoran sam od života“, Danka“… To je, kao i uvijek, sjajno uklopljeno sa nezaobilaznim numerama „Kad ja pođoh na Bembašu“, „Snijeg pade na behar na voće“, za nju napisanom „Pjevat’ ćemo šta nam srce zna“, „Dušo moja“ iz opusa Kemala Montena, i mnoge druge.

Foto Live Production Amira Medunjanin Kombank dvorana Beograd

Amira je i ovoga puta, uz prepoznatljiv humor, iznijela njoj svojstven splet emocija. Publika je, evidentno, toga bila žedna i željna, pa je, tokom sve tri večeri, pjevala sve numere, od početka do kraja. Često je zvučala poput savršeno uvježbanog hora, u trenucima kad je mikrofon bio usmeren na njoj. Miljenicu je na bis dozivala čak i udarajući rukama po ivice bine. Amira je znala da se oduži, pa je uslišila i njihove želje, te spontano, van planirane set-liste, zapjevala Čolićevu „Tvoje oči“, Štulićevu „Ako znaš bilo što“… Potrudila se da koncerti ne budu identični, pa, recimo, treći nije završila, kao što je uobičajeno, Šantićevom „Eminom“, već sa „Umjesto gluposti“, kultnog kantautora Miladina Šobića.

Foto Live Production Amira Medunjanin Kombank dvorana Beograd

Savršen je bio i sastav muzičara koji su na beogradskim koncertima pratili Amiru. Svojim maestralnim dionicama posjetioce su, svaki ponaosob, oduševili i snažne aplauze izmamili: tinejdžer na fretles basu Riad Guzin, Atila Aksoj (gitara i saz), Antonio Vrbički (harmonika) i Zoran Majstorović (gitara i oud). Medunjaninova će istu instrumentalnu podršku imati i 17. Novembra, na koncertu u Centru za kulturu u Smederevu.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti