Search
Close this search box.

Koncert Amire Medunjanin – fado na balkanski način

Priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održala je sinoć koncert u punom Sava Centru nasmejavši i rasplakavši publiku koja je uživala u njenom izuzetnom glasu i snažnoj, emotivnoj interpretaciji.

Medunjanin je sa vrsnim muzičarima – pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, gitaristima Ante Gelom i Boškom Jovićem, kontrabasistom Zvonimirom Šestakom, bubnjarem Amarom Češljarom i gitaristom Nikolom Stajićem,predstavila novi album “Damar”.

15337490_10210485363146554_1955084835786146201_n
Sava Centar – Beograd

“Kažu da je prva pesma najteža. Meni jeste i mislila sam da je bolje prvo malo da govorim. Blago se tresem. Treći ‘Sava Centar’ i kontam da bi trebalo da nestane frka, ali ono jok”, pozdravila je Amira publiku koja je dočekala gromoglasnim aplauzom. Već sa prvom pesmom sa novog albuma “Pjevat ćemo šta nam srce zna”, koju je napisao Damir Imamović pokazala je da je ona za balkansku muziku ono što je Mariza za fado.

“Najgore mi je kada upale svetla i vidim koliko vas ima”, kazala je Medunjanin pre nego što je zapevala “Tvojte oči, Leno mori” i nastavila da niže numere sa poslednjeg CD – “Vjetar ružu poljuljkuje”, “More izgrejala sjajna mesečina”, “Kad ja pođoh na Bentbašu”, “Oj golube, moj golube”, “Moj dilbere”.

15304584_10210579338096802_5000129824386630866_o
Amira M. & Bojan Z.

Između pesama “bosanska Bili Holidej”, kako je nazvao svojevremeno kritičar “Gardijana”, obraćala se publici sa autentičnim bosanskim humorom, pričajući o velikim ljubavima i istinama na nepretenciozan način. U pratnji Zulfikarpašićam Medunjanin je sa suzama izvela pesmu “Oj golube, moj golube”, dirnuvši publiku. “Srce mi mlati nenormalno”, rekla je ona, ispričavši da je “damar” životna energija, ono što čini čoveka živim.

“Čovek bez damara je mrtav, a hoda”, rekla je Medunjanin, čije emocije je publika sa svakom pesmom mogla da oseti. Oduševljenje je izazvala zagrebačkom sevdalinkom “Ako znaš bilo što”, a mediteranski duh donela je sa “Piva klapa ispo volta” koju je otpevala sa Ante Gelom. Gelo je na oduševljenje okupljenih otpevao i “Što to bješe ljubav”, a Medunjanin je ponovo samo u pratnji Zulfikarpašića, ali i publike, izvela “Kafu mi draga ispeci”, koja je mnogima izmamila suze. “Odavno nismo ovo pevali”, najavila je Amira “Mito bekrijo”, koju je završila brišući suze, dok su je okupljeni nagrađivali toplim aplauzom.

15421014_10210485364666592_6202575538435582752_n
Bojanom Z., Ante G.i Boškom J., Zvonimirom Š., bubnjarem Amar Č.i Nikola S.

Za bis Amira je ostavila “Damar”. “Veoma je teška za pevat, a da srce ostane normalno. Bojan i ja smo je snimili u dahu i u mraku”, rekla je ona i izvela naslovnu numeru sa novog albuma u potpunom mraku. Iako je tražila od publike da joj pomogne, okupljeni su nemo uživali u njenom glasu, a Medunjanin je savladana emocijama priznala da je zaboravila deo teksta što nije umanjilo snažan utisak koji je ostavila na sve u sali.

“Nadam se da neću čekati dugo do sledećeg susreta. Do neba hvala svima što ste došli. Meni i dalje nije dobro kada vidim koliko vas ima”, oprostila se Medunjanin od Beograđana. Za kraj je izvela pesme koje je prošli put “ostala dužna” – sama bez muzičke pratnje otpevala je “Eminu”, a koncert zatvorila još jednom Ssantićevom pesmom “Što te nema”. Sa scene je ispraćena dugim i snažnim aplauzom, a publika je iz sale izlazila sa uzdasima i po kojom suzom, vidno oduševljena.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti