Search
Close this search box.

YUSUF-CAT STEVENS NA SVOM “PEACE TRAIN“ PUTUJE OKO SVIJETA U NOVOM VIDEU!

Kantautor Yusuf-Cat Stevens udružio se na gradnioznom projektu sa čak 25 muzičara iz 12 zemalja kako bi obradio svoju pjesmu iz 1971. godine. Yusu Cat Stevens okupio je globalnu muzičku ekipu za obradu svoje pjesme iz 1971. godine “Peace Train”, objavljene u utorak, 21. septembra, u čast Međunarodnog dana mira.

U ovoj novoj verziji “Vlaka mira” predstavljeno je preko 25 muzičara iz 12 zemalja, čiji se doprinosi neprimjetno spajaju u pjesmu koja nadilazi bilo koji žanr ili stil. Yusufu – koji se pojavljuje na bijelom klaviru u Istanbulu u Turskoj – pridružuju se umjetnici kao što su Rhiannon Giddens, Keb ‘Mo’, Baaba Maal i Pat Simmons (iz grupe Doobie Brothers) i James “Hutch” Hutchinson (basist za Bonnie Raitt). U spotu se također pojavljuju Ghassan Birumi koji svira oud u Ramallah u Palestini, Joshua Amjad svira Kartaal u Karačiju u Pakistanu i Tushar Hall svirajući harmonij u Delhiju u Indiji.

Yusuf Cat Stevns – “Peace Train”

“Imamo privilegiju što možemo stvoriti tračak jedinstva kroz muziku”, rekao je Yusuf Cat Stevns u saopćenju. “Međutim, ako želite učiniti voz mira stvarnim, tada su vam potrebne dvije staze: jedna trasa mora biti pravda, a druga mora biti dobrobit. Svako bi trebao imati pristup ovim dvjema stvarima, tek tada će Voz mira zaista moći krenuti.”

Spot “Voz mira” snimljen je u saradnji s organizacijom Playing for Change, a dio je njihove video serije “Pjesme širom svijeta”.

Oznake: SONG RIMAKE
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti