FIRST SINGL/SYNTH-POP

INDICO MUSIC / LEJLA DOLORES PREDSTAVLJA SVOJ PRVI SAMOSTALNI SINGL “MOJ” U SYNTH-POP ŽANRU!

INDICO MUSIC / LEJLA DOLORES PREDSTAVLJA SVOJ PRVI SAMOSTALNI SINGL “MOJ” U SYNTH-POP ŽANRU!

Lejla Dolores, pop pjevačica u saradnji sa izdavačkom kučom Indico Music objavila je svoj prvi samostalni singl u synth-pop žanru. Tekst i muziku potpisuje kompozitor i producent Dinko Kulenović.

O svom prvom samostalnom izletu na muzičku scenu Lejla Dolores za DertMusic kaže:

Pjesma ima zanimljivu i interesantnu tematiku. Govori o posesivnost jedne djevojke koja ne može da podnese odbijanje od strane momka koji joj se sviđa, te odluči da stvar uzme u svoje ruke i otme ga. Sav proces snimanja, kako pjesme, tako i spota za pjesmu je bio jako zanimljiv. Prvo smo snimili jednu verziju pjesme, koju smo ubrzo obrisali i snimali novu jer smo malo previše samokritični. Tekst, muziku, aranžman je radio Dinko Kulenović, pjesma je izdata u izdavačkoj kući Indico Music, video i montažu je radila ekipa PUSH the Button Photo and Video, a ulogu zarobljenika u spotu igra Aladin Hex. Cijelo iskustvo je na meni ostavilo samo pozitivnog traga i čast mi je i zadovoljstvo što sam oko sebe imala baš ove ljude da zajedno stvorimo ovu priču.

Lejla Dolores je pop pjevačica porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Rođena je 12.8. 1996. godine i od malih nogu pokazuje afinitet za umjetnost a posebno muziku. Ljubav prema muzici je usmjerila i njeno školovanje pa je nakon osnovne i srednje muzičke škole u Bihaću nastavila muzički put na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, odsjek klavir. Uporedo sa klasičnim obrazovanjem je vrlo rano počela sarađivati sa bendovima na lokalnoj i regionalnoj sceni.

Kao najveće uzore izdvaja Beyonce, Aliciu Keys i Whitney Houston a od muzičkih žanrova izdvaja pop, r’n’b, rock i jazz.

Pjesma “Moj” je prvi samostalni singl Lejle Dolores koji u cjelosti potpisuje kompozitor i producent Dinko Kulenović dok je mastering urađen u londonskom studiju Audio Animals pod palicom inžinjera Paul Ashmorea.  Stilski se pjesma može okarakterisati kao synth-pop i upakovana u kombinaciju retro elemenata i modernijeg aranžmana nam donosi priču o ljubomori i posesivnosti.

Emir Kovačević

September 20th, 2021

No comments