NOVA PJESMA

BRUHUUHU PREDSTAVLJA “JEDAN DRUGAČIJI “NOVO-NORMALNI” SVIJET, POMALO IZOPAČEN I PLASTIČAN!”

BRUHUUHU PREDSTAVLJA “JEDAN DRUGAČIJI “NOVO-NORMALNI” SVIJET, POMALO IZOPAČEN I PLASTIČAN!”

Plastic People je nova pjesma grupe Bruhuuhu, za koju je snimljen i video spot. Pjesma je producirana u studiYo Active, a video je kreirala banjalučka umjetnica Tajana Dedić Starović, koja djeluje pod imenom Artist At Camera.

Tajana Dedić o samom spotu kaže: “Spot za pesmu “Plastic people” odražava kompletnu tematiku pesme, predstavlja jedan drugačiji “novo-normalni” svet, pomalo izopačen, plastičan. Motivi, scene i kompletan vizuelni identitet spota prikazuje sirovost i surovost naše stvarnosti, dimenzije onoga što je realno i subjektivnog doživljaja posmatrača se prepliću i tako kreiraju ovaj sveopšti cirkus koji smo u spotu i prikazali, a koji je zapravo reakcija na celokupnu trenutnu globalnu situaciju. Spot je poprilično slojevit i može se preneti na razlčite aspekte društvenih okolnosti. Želim da se zahvalim momcima iz benda na profesionalnosti i poverenju, statistima koji su uložili deo sebe i svoje ličnosti u ovaj projekat i ostalim saradnicima.”

BRUHUUHU – PLASTIC PEOPLE

Makeup dizajn glumaca u spotu je kreirala BH umjetnica Katherine Lee. Izuzev benda u spotu glume Berina Lušija, Asmir Mahalbašić, Kenan Beganović i Dženan Pjanić. ArtWork za naslovnicu je kreirao Dario Kustura.

Pjesma na svojevrstan način govori o klimatskim promjenama i svemu što čovjek negativno čini kako bi ubrzao propast prirode, te kako plastičnost postaje naša svakodnevica. Spotom je na umjetnički način dočarana plastičnost tijela i emocija.

Sastav Bruhuuhu čine: Ernad Bihorac – vokal/gitara, Solo Semir – udaraljke/vocal, Nermin Bihorac – DJ Duško Kostić – Bubnjevi Boris Marković – Bass

BRUHUUHU

Bruhuuhu muziku rade zbog vjerovanja da mogu utjecati na promjene društva i pojedinca. Ukoliko ovom pjesmom promijenimo promišljanja barem jednog pojedinca, smatrat ćemo to velikim uspjehom. Bruhuuhu je bend nastao 2018. godine u Bosni i Hercegovini  kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova. Shodno uticajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzumiraju, izričaj Bruhauuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, electrom i drugim srodnim žanrovima, poručuju iz ovog sastava.

Bend kompletnu produkciju audio i video radi samostalno uz podršku bliskog kruga ljudi i nekoliko profesionalaca, te kao dio zajednice RadiYo Active-a. Muzika i tekstovi su apsolutno autorski.

Bruhuuhu je je bio nominovan za MusicAwardsCeremony 2020 (MAC)  u kategoriji „Novi izvođač”.

Emir Kovačević

September 18th, 2021

No comments