Search
Close this search box.

SARAJEVSKI GUDAČKI ANSAMBL „SAGA“ ODRŽAT ĆE KONCERT U SARAJEVU, U SKLOPU BAŠČARŠIJSKIH NOĆI!

U sklopu Festivala Baščaršijske noći, Sarajevski gudački ansambl „SAGA“ održat će svoj koncert u Galeriji JU „Bosanski kulturni centar KS“. Koncert će biti održan u četvrtak 29. 07. u 21:00 sat.

Ansambl SAGA izvodi popularnu, klasičnu i ponekad tradicionalnu muziku, ali nije uslovljena pojedinačnim žanrom. Želi širokim repertoarom da pokaže da je moguće klasičnom vrstom instrumenata i klasičnom postavom gudačkog kvarteta dobiti neklasičan rezultat i zanimljive muzičke aranžmane. Ansambl  je nastao 2019. godine u želji da se sarajevsko muzičko kamerno izvođenje obogati kroz koncerte i druge muzičke projekte.

SAGA -25. BAŠČARŠIJSKE NOĆI

Ansambl „SAGA“ čine: Ivana Đurić, violina, Ivan Vanja Radoja, violina, Sanja Manov, viola, Anela Dervišević, violončelo. Na programu će biti djela koja su komponovali: Gardel, Bizet, Bach, Albinoni, Massenet, Mozart, Delibes, Sinatra, M. Jackson i Queen.

S obzirom da je ansambl relativno mlad i zaustavljen u radu pandemijom, od značajnijih nastupa izdavaja se koncert u Zemaljskom muzeju BiH u decembru 2019., zatim snimanje muzike za film koji još uvijek nije objavljen, snimanje muzike za nagrađenu videoigru „The enchanted world“. Ansambl je održao desetke nastupa u okviru književnih promocija, diplomatskih susreta i različitih evenata.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti