Search
Close this search box.

PJESMOM “ZORA” EJO/Etno Jazz Orchestra NAJAVLJUJE SVOJ NOVI ALBUM “PTICA”!

EJO/Etno Jazz Orchestra za 27. juli najavljuju promociju svog novog albuma pod nazivom “Ptica”, ali i predstavljaju novu pjesmu “Zora” kao uvertiru za njihov novi album. Aleksandar Alempijević jedan od članova ovog jedinstvenog sastava govori za DertMusic.com

EJO je bend čiju muziku najviše opisuje muzika svijeta (World Music). Na CD-u se nalaze obrade tradicionalnih pesama Balkana i autorske numere koje su inspirisane fusion jazz, afričkom muzikom. muzikom Balkana, a eksperimentišu i sa drugim žanrovima koji se mogu pronaći u njihovoj muzici.

Samo za DertMusic, Aleksandar Alempijević, perkusionista i predstavnik sastava EJO/Ethno Jazz Orchestra, prenosi utiske povodom nadolazećeg albuma “Ptica”:

“U svakom kutku naše planete ‘’Ptica’’ predstavlja simbol za nešto uzvišeno i duhovno. Za nas Ptica predstavlja ljubav, put, trud i posvećenost sedmoro ljudi da radost našeg stvaranja podelimo sa vama i da se pesme sa ovog albuma usele u vaša srca i u vaše živote. Ovaj album je namenjen svim ljudima koji vole muziku i imaju dovoljno vremena za nju. CD se u petak zvanično pojavio u prodaji, izašao je za PGP RTS. Na CD-u se nalaze četiri naše autorske pesme i četiri obrade tradicionalnih pesama koje su sa Balkana. Tekstovi pesama koje se nalaze na albumu su posvećeni ljubavi, usamljenosti, iščekivanju i nadi koja nas uvek drži na pravom putu…“

Sastav – EJO/Etno Jazz Orchestra

Na albumu su učestvovali članovi sastava EJO/Ethno Jazz Orchestra: Milica Dobrić-vokal i prateći vokali, Nataša Pejčić-vokal i prateći vokali, Stevan Milijanović-klavijature, Aleksandar Jovan Krstić – flauta, kaval, prateći vokali, Armand Mesaroš-bas gitara, Aleksa Milijanović – bubnjevi, perkusije, gitara i bas gitara, Aleksandar Alempijević-perkusije, Stevan Milijanović je aranžer i kompozitor svih pesama na albumu.

Tekstove su radili Aleksandar Alempijević za pesme ‘’Dolazim’’ i ‘’Ptica’’. Dejan Ćurčić za ‘’Deset dana’’ i Milica Dobrić za pesmu ‘’Zora’’. Na CD-u se pojavljuju gosti Andrija Gavrilović na flugelhornu na pesmi ‘’Deset dana’’ i Denis Nikčić na gitari za pesmu ‘’Zora’’. Sve pjesme su snimane u studiju ‘’SM’’, Beograd. Vokali su snimani u studiju ‘’Željko Veljković’’ u Beogradu. Miks i masternig je radio Željko Veljković, skoro na svim pjesmama, dok je na pjesmi ‘’Rasti rasti moj zeleni bore’’ mix i mastering radio Marijo Pajić, a na pjesmi ‘’ Aj kad zapevam ja ‘’ mix i mastering radio Marko Perić. Fotografije za CD je radila Ivana Čutura, a dizajn Miloš Dobrić.

EJO

Kompoziciju i aranžman za pjesmu “Zora” uradio je Stevan Milijanović, tekst Milica Dobrić, iza miksa,masteringa i produkcije stoji Željko Veljković, specijalni gost na gitari je Denis Nikčić. Pjesma je snimljena u SM studiju, a vokali su snimljeni u studiju Željka Veljkovića. Na pjesmi su učestvovali:  vokali: Milica Dobrić i Nataša Pejčić, Stevan Milijanović-klavijature, Aleksandar Jovan Krstić na kavalu, Aleksa Milijanović na gitari i bas gitari i specijalni gost na gitari Denis Nikčić.  Autor videa, montaže i scenarija za pjesmu ‘’Zora’’ je Aleksandar Alempijević, a sam video spot je sniman na Ludaškom jezeru pored Subotice i na teritoriji planine Divčibare.

O planovima za budućnost, Alempijević dalje kaže:

“ Naš prvi album je izašao juče za izdavačku kuću PGP RTS. Uradili smo novi video za pesmu ‘’Zora’’ koja se nalazi na albumu. Bićemo okrenuti promociji našeg albuma na medijima i društvenim mrežama i nastupima na festivalima u regionu. Hronološki, prvi festival koji je ispred nas je festival ‘’Karusel’’ u Čačku gde ćemo imati polaznu tačku za promociju našeg albuma ‘’Ptica’’, planiran datum za je 27. jul.,. A u bliskoj prošlosti, tačnije juna ove godine, posle duže pauze koju smo svi imali i prinudne koncertne apstinencije, imali smo uspešan nastup u Rusiji na Festivalu umetniosti “Platanov” u Voronježu, a i zanimljivo je bilo i naše učešće na Novobeogradskom kulturnom letu 2021. Nažalost, zbog trenutne epidemiološke situacije I političkih odluka od kojih svi zavisimo, ne možemo mnogo planirati unapred, jer je sve još uvek neizvesno. Svakako dogovoreni su neki naši nastupi, a najavljivaćemo blagovremeno ono što bude pred nama. Očekuje nas i rad na novim pesmama i na novim video materijalima. Naš rad možete pratiti na našem youtube kanalu, kao i na društvenim mrežama.”

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti