Search
Close this search box.

MAJA MILINKOVIĆ KOMPONUJE PJESMU NA NOVOM ALBUMU MARCA PAULA – PORTUGALSKOG FRANK SINATRE!

Bosanskohercegovačka interpretatorka i autorica fada i sevdaha Maja Milinković za svoj predani rad dobija sve pohvale za svoj predani rad. Nedavno je dobila i poziv da napiše i komponuje pjesmu na novom albumu poznatog portugalskog pjevača zabavne muzike Marca Paula.

Naime, Maja je prošle subote bila u gostima u jednom od najgledanijih talk show-a u Portugalu, čiji je domaćin upravo Marco Paulo, vlasnik zlatnih, platinastih i jedne dijamantske ploče, čovjek koji je prodao najviše nosača zvuka u historiji portugalske muzike, inače poznat kao portugalski Frank Sinatra.

U programu Maja Milinković je izvela dvije pjesme iz svog autorstva “Não há fado sem saudade” u malo drugačijem aranžmanu i koračnicu  za Amaliju Rodrigues, jer je program bio posvećen portugalskoj kraljici fada Amaliji Rodrigues, pa kako Maja i Marko dijele istu ljubav prema njoj bilo je dosta materijala za razgovor. U programu je poznati pjevač premijerno najavio da će se na njegovom novom albumu koji izlazi na jesen naći i jedna Majina pjesma koju je ona napisala i komponovala za njega, a na njegovu molbu.

Majin novi album “Kaftan d’Alma” u produkcijskoj kući Sevenmuses musicbooks takodjer će uskoro ugledati svjetlo dana.

Pogledajte spomenutu emisiju koja je dostupna na youtube sa prevodom na naš jezik:

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti