Search
Close this search box.

MUZIČKA PRODUKCIJA BHRT – A PREDSTAVLJA PJESMU “TIME” AUTORICE SENKE HODŽIĆ ALIAS CALL ME SHADOW!

Call Me Shadow novo je ime na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni. Radi se o kantautorskom pseudonimu pod kojim djeluje autorica Senka Hodžić. Pored djelovanja na polju muzikologije i muzičke pedagogije, Senka Hodžić od 2018. godine samostalno producira pjesme koje piše dugi niz godina.

Call Me Shadow je plod neprestanog ličnog, autorskog i muzičkog traganja, transformacije, introspekcije, ali i utočište, manifest, vizija, identitet, i na kraju, težnja za kreiranjem jedinstvene atmosfere i pričanjem neke nove priče u svakoj narednoj pjesmi. Utiske i emocije pretačemo u priče, priče postaju inspiracija za pjesme, a pjesme nas povezuju i pokazuju da nismo sami, iako nam se u sadašnjem momentu, možda više nego ikad prije, tako čini.

CALL ME SHADOW -“TIME”

Pjesma „Time” nastala je krajem 2018. godine preplitanjem melodije i stihova pjesme sa različitim zvučnim i tonskim efektima, čime je kreiran poseban muzički ambijent, koji prati dramatiku teksta. Pjesma govori o značenju „pravog vremena” u ljudskom životu, te osjećanjima i konfliktima koji se dešavaju između dvije osobe koje o tome imaju različita viđenja.

Senka Hodžić autorica je teksta, muzike, aranžmana i produkcije ove pjesme, dok je za miks i mastering zaslužan Adnan Dado Mušanović. Spot je  snimljen i produciran u proizvodnji Muzičke produkcije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine. Koncept videospota zajednički je rad Senke Hodžić, Džane Torlak-Hulusić i Tarika Ramića, a Tarik Ramić zaslužan je za režiju i montažu. Snimatelj je bio Kemal Herović, dok je majstor svjetla Elvedin Hamzić.

Pjesma i spot objavljeni su u sklopu najnovijeg ciklusa projekta ‘Domaće note’, kojim Muzička produkcija BHRT-a promoviše mlade, perspektivne i talentovane izvođače i autore na putu afirmacije.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti