Search
Close this search box.

NENAD VASILIĆ OBJAVIO NOVU KOMPILACIJU „VOLUME 1“!

Novi album Nenada Vasilića, jazz kontrabasiste i kompozitora, nakon što je krajem prošle godine objavljen za njemačko, upravo je u prodaji i za srbijansko tržište. U pitanju je kompilacija „Volume 1“, u izdanju PGP RTS-a, kojom Vasilić obilježava 20 godina svoje impozantne karijere.

Na albumu se nalaze odabrane numere sa prethodnih jedanaest Vasilićevih albuma objavljenih u Evropi, koji su tokom prethodne dvije decenije snimljeni u različitim jazz sastavima. Kritike novog albuma su sjajne, izdvajamo samo neke od komentara eminentnih muzičkih kritičara i umjetnika sa poznatih svjetskih jazz portala i medija.

“Ova muzika je veoma edukativna. Nekako, prevazilazi sva mišljenja, kritike, jezička i kulturna ograničavanja.” (Denai Burbank, JazzReview)

Vol. 1 – Nenad Vasilić

„Treba biti muzičar od formata pa iz klasičnih pesama izvući nova sazvučja i postići takvu snagu kako to za rukom polazi Nenadu.“ (Predrag Peca Popović)“U pravim rukama ovaj divni instrument može postići mnogo toga, poput melodije, ritma, zvučnih pejzaža i širokog spektra emocija. Vasilić svira tako ubedljivo i sa toliko talenta, da često zvuči kao ceo orkestar!” (Nenad Georgievski, All About Jazz)

Za DertMusic Vasilić je rekao o svom novom albumu:

“Inspiracija, ili povod za ovaj album bilo je obeležavanje 20 godina mog rada u Austriji – krenuli smo odatle, sa izdanjem koje je izašlo za Galileo u decembru 2020, a sada smo uspeli da realizujemo saradnju i sa PGPom i da objavimo album u Srbiji, što mi je posebno zadovoljstvo. Album je reprezentativni pregled mog muziciranja u prethodne dve decenije, na njemu su izvedbe kompozicija u različitim sastavima: od Dua, preko Tria, do Kvarteta, Kvinteta, Seksteta… Dok smo birali numere, shvatili smo da ih imamo više nego dovoljno, pa smo album simbolično nazvali „Vol.1“, a za neki trenutak u budućnosti ostavili i „Vol.2“.”

Nenad Vasilić više od dvije decenije živi u Beču, a muziku koju stvara uspešno izvodi širom Evrope. Publika u Srbiji posljednji put je imala priliku da ga sluša uživo na otvaranju Beogradskog Jazz Festivala u decembru 2020.

U narednom periodu, sa povratkom koncertnih aktivnosti, očekuju nas i novi nastupi ovog sjajnog umjetnika.

Oznake: KOMPILACIJA
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti