Search
Close this search box.

JEDINSTVENI FRANKOFONSKI BEND, JALL AUX YEUX, PREDSTAVIO SVOJ NOVI VIDEO SPOT Il était une fois!

Sastav Jall aux yeux (po naški žal-o-zje) dolaze iz Bihaća, a jedinstveni su po više toga; jer stvaraju originalni muzički izražaj na francuskom jeziku, profil članova benda je različit, od profesora književnosti i jezika do profesionalnih muzičara.

Jedinstvo ih veže u tome što su povezani kreativnošću i ljubavlju prema muzici. Sastav djeluje od početka 2016. godine, iza sebe imaju veliki broj koncerata i jedan studijski album “Salutations du fond du monde”, a upravo su potpisali ugovor za najveću regionalnu diskografsku kuću Croatia Records kojim najavljuju i drugi studijski album.

Sa albuma su već otkrili nekoliko singlova: “Adieu” feat. Saša Antić & Migrants“La Sérénade” feat. Nuška Drašček“Qui a tué (béni ou maudit)?” i aktualnim “Il était une fois” koji je obrada pjesme koja čini soundtrack filma “Dogodilo se na današnji dan” (1987) srbijanskog redatelja Miroslava Lekića sa Žarkom Lauševićem i Srđanom Todorovićem u naslovnim ulogama. U filmu je izvodi fiktivni bend Vikonti. Pjesma je snimana kod Nemdžada Alića (studio Amadeus), a za nju je rađen i videospot. Kameru je držao Džemal Ćatić Đema, dok je za montažu zaslužan Alen Ćatić Pigi. Spot je plesnim pokretima uljepšala bihaćka plesačica Adna Kujundžić.

Muzika, tekstovi i aranžmani izvorno su djelo članova grupe. Tekstovi se naslanjaju na djela francuskih književnih klasika, ali također govore o ljubavi, osobnim odnosima, socijalnim temama, itd. Muzika je mješavina različitih uticaja koje svaki pojedini član benda donosi iz vlastitih umjetničkih nasljeđa, a uključuju: pop, rock, indie, folk, punk, dance, jazz… Sve to pruža ovom bendu jedinstvenu draž koja je u određenom trenutku retro, ali opet ima savremeni šmek, melanholična, emotivna i vesela… Od sada su na streaming servisima dostupna zadnja četiri singla, dok će njihov prvi album “Salutations du fond du monde” uskoro također osvanuti na streamingu.

JJALL AUX YEUKS

“Nadamo se jednoj lijepoj i plodnoj suradnji sa Croatia Recordsom, a i dalje ćemo raditi ono što najbolje znamo. Mi smo inače dosta proračunati, a s druge strane smo megalomani. Tako da smo gledali dva faktora kad smo krenuli raditi muziku, da dođemo do što više publike, a da imamo manju konkurenciju. A engleski nam se nije smatrao baš probitačnim. Tako da smo proračunat bend”, kaže Jure iz Jall aux yeuxa.

Prvi album “Salutations du fond du monde” su objavili 2018 za izdavačku kuću Juda records. Materijal za drugi album je spreman, tri singla su već iza njih, a album za Croatia records planiramo objaviti do kraja 2021. Drugi album će kako kažu biti malo čvršći, stilski usmjereniji, u svakom slučaju drugačiji budući da na većini pjesama neće biti brass sekcije.

Za DertMusic.com iz banda Jall aux yeux kažu: “Što se tiče retro zvuka, mi u biti za svaku pjesmu tražimo formu i zvuk koja će joj najbolje odgovarati. Za sadnji singl “Il etait une fois” nam se učinilo da će pjesma najbolje prodisati u takvom aranžmanu i zvuku. Na ovom albumu će gitare biti dominantnije u odnosu na prvi. Svakako su nam na putu prema drugom albumu pomogle i dobre kritike prvoga. Drugi album izdajemo za Croatia records s kojima smo početkom maja potpisali ugovor a snimamo i dalje kod Nemdžada Alića u studiju Amadeus. Opet će tu biti nekoliko zanimljivih suradnji s muzičarima iz regije.”

Sastav Jall aux yeux čine: Mirzah Piralić, Adnan Suljanović, Jure Petrović, Jasmin Hadžisadiković, Marko Ivaniš.

Bihački Jall aux yeux je upravo ono što je nedostajalo regionalnoj muzičkoj sceni, naizgled nespojivi, a u konačnici briljantni i iskreni. Jednom bosanskom riječju rečeno savršenstvo ili s francuske (naočigled) dvije riječi – la perfection.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti