USKORO SOLO ALBUM

EMOTIVNOM IZVEDBOM TRADICIONALNE MAKEDONSKE PJESME ZELE LIPOVAČA  NAJAVLJUJE NOVI SOLO ALBUM!

EMOTIVNOM IZVEDBOM TRADICIONALNE MAKEDONSKE PJESME ZELE LIPOVAČA NAJAVLJUJE NOVI SOLO ALBUM!

Tradicionalna makedonska melodija “Makedonsko devojče” prva je na popisu onih koje će se naći na novom solo albumu osnivača Divljih jagoda, legendarnog gitarista Zeleta Lipovače.

U svom prepoznatljivom stilu, a ujedno emotivno i iskreno, odnosno onako kako treba pristupiti obradi tradicionalnih melodija, Zele je još jednom izvrsno spojio orijentalni zvuk makedonskog podneblja i zvuk gitare. Radni naziv novog albuma je “You Are the Wind and I’m the Flame” i bit će objavljen ove jeseni. Nasljednik je to albuma “Internal Waves of Love” objavljenog 2016. godine, odnosno njegov treći solo album.

Jedinstvena izvedba pjesme “Makedonsko devojče” nije mogla proći bez makedonskih sinova, poznate braće Gare i Dirana Tavitjana za bubnjevima i klavijaturama, a tu je i Aleksandar Jovevski na kavalu. Za pjesmu je predstavljen i visual art video u produkciji CroRec Digitala, dok će službeni videospot uskoro ugledati svjetlo dana, a snimat će se u Skoplju.

Pjesma je snimana u Paramecium Studiju u Skoplju i Šišmiš Studiju u Velikoj Gorici, miks i mastering radio je Švigi, a producent je Zele.

Emir Kovačević

May 2nd, 2021

No comments