Search
Close this search box.

POVODOM DODJELE OSKARA FILM MUSIC ORKESTRA EMITUJE KONCERT FILMSKE MUZIKE!

Nedjelja, 25. april, noć je u kojoj se dodjeljuje Oscar za najuspješnija filmska ostvarenja, medju kojima je i bh film naše Jasmile Žbanić, “Quo Vadis, Aida?”, u kategoriji najboljeg filma van engleskog govornog područja. Povodom najvažnije svjetske filmske nagrade Oskar održat će se online koncert Film Music Orkestra.

Nastojeći dati podršku  kompletnoj ekipi filma, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, u nedjelju će emitovati online koncert filmske muzike u saradnji s Film Music Orkestrom iz Zagreba, na youtube kanalu CKM, portalu Klix i drugim društvenim mrežama, sa početkom u 22 sata. Snimak će biti repriziran na BHRT-u 26. aprila od 21:30 sati.

Koncet filmske muzike u čast filma “QUO VADIS , AIDA”

Koncert je snimljen na sceni privatnog teatra Luda kuća u Zagrebu. Film Music Orkestra koji je snimio koncert čine: Elma Burnić (vokal), Josip Mimica (klarinet), Antonio Vrbički (harmonika), Borna Šercar (bubanj), Jurica Rukljić (tuba) i Admir Ćulumarević (gitara). Sa ekipom snimatelja u Zagrebu su boravili Armin Omerović, direktor CKM i  producentica koncerta  Amra Hadžihafizbegović.

Čestitamo Jasmili i cijeloj ekipi, jer ona je za nas već osvojila Oskara, ovim sjajnim ostvarenjem o kojem su se svi svjetski i domaći, relevantni i dobronamjerni očitovali kao  izvanredno umjetničko ostvarenje, čime je film  već  ušao u istoriju filmskih klasika. Želimo da 25.april bude noć za pamćenje.

Koncert će se moći pratiti na Facebook stranici Centra za Kulturu i mlade, kao i partnerskim medijima kako je već navedeno.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti